Hlavní obsah

Znepokojující zpráva z NHL. Hvězda žádá o pomoc, řeší závažné problémy

Montreal/Praha

Hokejisté Montrealu se budou muset v úvodu sezony NHL obejít bez brankáře Careyho Price. Vedení Canadians přišlo necelý týden před startem základní části s překvapivým oznámením, že gólman, který tým v minulé sezoně dovedl do finále Stanley Cupu, zahájil spolupráci s asistenčním programem NHL a hráčské asociace NHLPA. Důvod, proč požádal o pomoc, klub ani vedení ligy neoznámily. Podle vyjádření manželky na sociálních sítích se Price rozhodl řešit psychické problémy.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Montrealu Carey Price

Článek

NHL a NHLPA spustily společný program na pomoc hráčům v roce 1996. Hokejisté se mohou anonymně obracet na krizovou linku, programy zahrnují pomoc ohledně duševního zdraví, zvládání závislostí na návykových látkách i v dalších situacích.

Čtyřiatřicetiletý Price bude podle generálního manažera Canadiens Marca Bergevina v programu nejméně 30 dní. Po celou dobu zůstane olympijský vítěz ze Soči mimo mužstvo.

Oznámení přišlo jen den poté, co trenér Dominique Ducharme ohlásil, že se Price zřejmě nestihne na start sezony připravit. Držitel Vezinovy trofeje pro nejlepšího gólmana z roku 2015, jenž se v létě podrobil operaci menisku, se podle něho zotavuje z následků blíže nespecifikované nemoci, která prý nijak nesouvisí s koronavirem.

Reklama

Související témata: