Hlavní obsah

Brankář Dostál byl poslán z Anaheimu na farmu do San Diega

Anaheim

Český hokejový brankář Lukáš Dostál se přesunul z přípravného kempu Anaheimu na farmu do San Diega do nižší AHL. Za Gulls už chytal jednadvacetiletý odchovanec Komety Brno v minulé sezoně, kterou začal ve finském Ilvesu Tampere.

Foto: Ringo H.W. Chiu, ČTK/AP

Gólman Anaheimu Ducks Lukáš Dostál zasahuje v přípravě před startem NHL.

Článek

V přípravě nastoupil Dostál za Anaheim dvakrát. Během poloviny duelu proti San Jose při výhře 6:3 inkasoval ze 14 střel jednu branku a při porážce s Arizonou obdržel za celý zápas čtyři góly z 25 pokusů soupeře.

V AHL má z 24 utkání základní části průměr 2,87 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 91,6 procenta. Ve třech duelech play off si držel průměr 2,55 gólu a úspěšnost 93,5 procenta. Na premiéru v NHL stále čeká.

Anaheim draftoval Dostála v roce 2018 ve třetím kole na 85. místě. Loni v květnu s Ducks uzavřel nováčkovský tříletý kontrakt. V minulé sezoně při odloženém začátku zámořských lig kvůli pandemii koronaviru odchytal Dostál za Ilves 11 zápasů s úspěšností zákroků 94,14 procenta a průměrem 1,64 obdržené branky, jednou udržel čisté konto.

Účastník jednoho mistrovství světa osmnáctek a dvou světových šampionátů dvacítek dostal v české extralize v Kometě příležitost jen ve dvou utkáních v sezoně 2018/19 a potom našel uplatnění v Ilvesu Tampere, kam jej Anaheim uvolnil i v ročníku 2019/20.

Galvas jde z Chicaga na farmu do Rockfordu

Jakub Galvas bude o premiéru v NHL bojovat na farmě v Rockfordu v AHL, kam se přesunul z kempu Chicaga. Dvaadvacetiletý odchovanec Olomouce, který odehrál poslední dvě sezony ve finské lize za Jukurit, podepsal s Blackhawks v květnu dvouletý nováčkovský kontrakt. V přípravě dostal příležitost ve třech zápasech a připsal si dvě asistence.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Galvas během tréninku hokejové reprezentace. Archivní foto

Chicago draftovalo Galvase v roce 2017 v pátém kole jako 150. hráče pořadí. V minulém ročníku si v dresu Jukuritu připsal ve 47 zápasech 11 bodů za dvě branky a devět asistencí. V devíti duelech nastoupil za českou reprezentaci a zaznamenal čtyři body za tři góly a jednu přihrávku.

Celkem má ve finské lize na kontě 90 utkání a 26 bodů za čtyři góly a 22 přihrávek. Předtím stihl v extralize za Olomouc 134 utkání a 42 bodů za devět branek a 33 asistencí. V dresu národního týmu má v 18 duelech bilanci čtyř přesných zásahů a jedné přihrávky.

Reklama