Hlavní obsah

Konec v NHL po 13 sezonách! Frolík odmítl špičkové české kluby, zlanařil ho hrdina z Nagana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Už se to hotová věc! Bohatá kariéra českého hokejového útočníka Michaela Frolíka v NHL se zastavila na třinácti sezonách a 858 odehraných zápasech. Třiatřicetiletý kladenský odchovanec před týdnem neuspěl na zkoušce v St. Louis a nyní se domluvil na smlouvě se švýcarským Lausanne, což potvrdil hráčův agent Josef Machala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Frolík v dresu české reprezentace.

Článek

„Po domluvě s rodinou se Michal rozhodl pro Švýcarsko, kde si chce prodloužit hokejovou kariéru. Stěhuje se do krásného prostředí, navíc tamější liga má vysokou úroveň," řekl Sport.cz Machala s tím, že Frolík v Lausanne podepsal dvouletou smlouvu.

„Nabídek mu přišlo opravdu hodně. Ozvaly se týmy z KHL, několik jiných švýcarských týmů, ale i ty z Německa a Slovenska. A mohu prozradit, že zájem měly i špičkové kluby z Česka," doplnil Machala s tím, že Frolíkův návrat do mateřského Kladna ve hře nebyl.

Už před rokem se množily zvěsti, že Frolík svou zámořskou misi ukončí a zamíří zpátky do Evropy. Zájem projevovaly týmy z KHL i Švýcarska, ovšem „Baby Jágr", jak se kdysi Frolíkovi přezdívalo, chtěl dokázat, že na nejlepší hokejovou soutěž stále má.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Frolík.

Proto loni před Vánocemi kývl Montrealu na smlouvu jen na 750 tisíc dolarů. Jenže angažmá u Canadiens mu nevyšlo. Sezonu začal na farmě v Lavalu a za Montreal nakonec odehrál jen osm zápasů, aniž by v nich bodoval. A v play off, v němž jeho spoluhráči došli až do finále Stanley Cupu, už se neobjevil.

Před měsícem jej zase na zkoušku do přípravného kempu vzalo St. Louis, vítěz Stanleyova poháru s Chicagem z roku 2013 ale během čtyř utkání, v nichž vstřelil jeden gól, trenéry nepřesvědčil.

Blick nyní přišel s informací, že podle několika zdrojů je na spadnutí Frolíkův přestup do Lausanne. V aktuálně devátém týmu nejvyšší švýcarské soutěže působí i jeho krajan útočník Jiří Sekáč. Spolumajitelem klubu a ředitelem hokejových operací je pak autor zlatého gólu na olympiádě v Naganu Petr Svoboda.

Frolíkův přesun do Lausanne podle Blicku nabral v posledních dnech na rychlosti a v pátek oodpoledne agent bronzového medailisty z mistrovství světa z let 2011 a 2012 Josef Machala potvrdil.

Foto: Andy Clayton-King, ČTK/AP

Michael Frolík (vpravo) na zkoušce v St. Louis neuspěl.

Frolíka si pro NHL vybrala v roce 2006 Florida v prvním kole draftu jako 10. hráče v pořadí. V NHL hrál i za Chicago, Winnipeg, Calgary, Buffalo a Montreal. V 858 zápasech základní části nasbíral 384 bodů (159+225), dalších 47 utkání a 19 bodů (7+12) přidal v play off.

Reklama

Související témata: