Hlavní obsah

Hvězdami prvního týdne NHL jsou Kopitar, Ovečkin a Stamkos

Slovinský hokejový útočník Anže Kopitar z Los Angeles byl zvolen první hvězdou úvodního týdne nového ročníku NHL. Druhým nejlepším hráčem byl ruský kanonýr Alexandr Ovečkin z Washingtonu a mezi trio oceněných se dostal také kanadský centr Steven Stamkos z Tampy Bay.

Foto: Ringo H.W. Chiu, ČTK/AP

Slovinský útočník Anže Kopitar z Los Angeles

Článek

Čtyřiatřicetiletý Kopitar si ve dvou zápasech připsal sedm bodů za čtyři branky a tři asistence. Díky tomu vede produktivitu ligy. Ve čtvrtek se na vítězství nad Vegas 6:2 podílel svým pátým hattrickem v kariéře v NHL a vyrovnal si osobní rekord s pěti body. Zároveň vytvořil nové maximum v historii Kings v zahajovacím zápase sezony. V sobotu si kapitán Los Angeles při porážce s Minnesotou připsal gól a asistenci.

O dva roky starší Ovečkin měl ve dvou duelech bilanci tří gólů a dvou přihrávek. Ve středu se podílel v prvním vystoupení v sezoně na vítězství nad New York Rangers 5:1 dvěma brankami a stejným počtem asistencí. S 732 góly se posunul na páté místo historické tabulky střelců NHL před Marcela Dionnea. O tři dny později vstřelil kapitán Capitals jediný gól při prohře s Tampou Bay 1:2 v prodloužení.

Jednatřicetiletý Stamkos zaznamenal ve třech duelech sedm bodů za tři přesné zásahy a čtyři asistence. V úterý při porážce s Pittsburghem 2:6 si připsal dvě přihrávky, o dva dny později pomohl k výhře nad Detroitem 7:6 v prodloužení zaznamenal tři body (2+1) a v sobotu přispěl k vítězství nad Capitals gólem a asistencí.

Reklama

Související témata: