Hlavní obsah

Gudasova masáž bolela. Mstitel se ale k ničemu nedostal

Sunrise/Praha

V minulé sezoně byl Radko Gudas nejvíce 'hitujícím' hráčem NHL, celkem mu napočítali 250 ostrých střetů se soupeři. Ve stejném stylu pokračuje obránce Floridy i na podzim. Arizonský Connor Timmins ale na českou masáž v dobrém vzpomínat nebude.

Foto: Michael Reaves, ČTK/AP

Český zadák Floridy Radko Gudas (7) se spoluhráči oslavuje gól proti Arizoně.

Článek

V polovině druhé třetiny zápasu s Coyotes (5:3) si Gudas u mantinelu vyčíhnul kanadského zadáka a bez milosti ho přirazil k mantinelu. Timmins se však v bolestech sesunul k ledu a z opakovaného záběru bylo vidět, že ho český brousek zasáhl bokem i do pravé nohy.

Na Gudase se okamžitě vyřítil Timminsův spoluhráč Ryan Dzingel, ale proti o deset kilo těžšímu soupeři neměl šanci. Aktéři pak dostali po pěti minutách za rvačku, Dzingelovi sudí za vyvolání šarvátky přihodili ještě desítku.

Za zákrok vůči Timminsovi, kterému z ledu museli pomáhat kustodi, ovšem Gudas trestán nebyl.

"Tvrdě jsem se snažil hrát pořád, ale na Floridě mám k tomu větší prostor," řekl v rozhovoru pro Sport.cz jednatřicetiletý zadák během své úvodní sezony v Panthers.

"Snažím se toho využívat a být tím hráčem, kterého chtěli, když mě podepsali, abych odváděl právě tuhle práci. A myslím si, že se jim to líbí, když jsem schopný získat puk, rozehrát a dát jim ještě prostor," pochvaloval si nové angažmá Gudas.

V této sezoně je zatím na 27 hitech. Víc jich nasbírali jen Cal Clutterbuck z NY Islanders (35) a edmontonský bek Darnell Nurse (32). Ale co je hlavní: po šesti zápasech vévodí Florida celkové tabulce s plným počtem 12 bodů ze 6 zápasů.

Reklama

Související témata: