Hlavní obsah

Tvrďák Tavares! Zub si vytrhl během zápasu na střídačce

New York

Hokejisté jsou tvrdí chlapíci, z drobných poranění si příliš hlavu nedělají. Svědčí o tom i čerstvý případ Johna Tavarese, centra New Yorku Islanders, který v utkání NHL proti Chicagu nečekal na lékařské ošetření a uvolněný zub po zásahu pukem si vytrhl na střídačce sám.

Foto: Dennis Wierzbicki, Reuters

Souboj kapitánů. John Tavares (vlevo) z NY Islanders a Jonathan Toews z Chicaga.

Článek

Dvaadvacetiletý kapitán Ostrovanů bojoval ve druhé třetině utkání u mantinelu s domácím Andrewem Shawem, když ho kotouč nešťastně zasáhl do úst. Za stavu 2:2 však jednička draftu z roku 2009 a klíčový hráč hostí nechtěl zmeškat ani chvíli bitvy s obhájci Stanley Cupu, a tak si s bolestivým problémem poradil sám. A hned v dalším střídání kanadský útočník znovu vyrazil na led jako by se nic nestalo.

Ani Tavaresova odolnost a obětavost však Islanders nakonec nepomohla, Chicago vyhrálo 3:2.

Zástupci médií v zámoří ocenili Tavaresovu statečnost, nejde však o zcela ojedinělý případ. Bez služeb dentisty se v play off 2010 proti Montrealu rozhodl podobně obejít i Éric Bélanger z týmu Washingtonu (viz video dole).

<param name="movie" value="http://video.nhl.com/videocenter/embed.swf"/><param name="quality" value="high"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="allowScriptAccess" value="always"/><param name="flashVars" value="catid=35&amp;id=67438&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"/><embed allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" flashvars="catid=35&amp;id=67438&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" height="265" src="http://video.nhl.com/videocenter/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="430"/>

Reklama

Související témata: