Hlavní obsah

Mazanec nejdřív uchvátil svým zákrokem, pak ho ale Penguins vyhnali z branky

Pittsburgh

Hokejový brankář Marek Mazanec nastoupil za Nashville Predators proti Pittsburghu Penguins ke svému třetímu zápasu v NHL. Po dvou třetinách a čtyřech inkasovaných gólech ale střídal. Do té doby však stihl skvělý zákrok proti střele Jamese Neala, jímž ukázal, že o svou šanci v lize se bude rvát.

Foto: Keith Srakocic, ČTK/AP

Brankář Mazanec z Nashvillu zasahuje proti Malkinovi z Pittsburghu.

Článek

Probíhala druhá třetina zápasu, Tučňáci vedli nad Nashvillem 2:1 a divákům v domácí aréně Consol Energy Center předváděli, kdo je ve skutečnosti na ledě predátor a kdo kořist.

Ve 26. se za brankou hostů zmocnil puku Malkin, vybruslil od zadního mantinelu a přes brankoviště poslal křižnou přihrávku na Neala, na něhož zívala prázdná branka. Jenže...

Bývalý brankář extraligových mistrů z Plzně Mazanec byl pohotový a puk vychytal svou lapačkou. Útočník domácích jen spolu s celou halou nevěřícně zíral.

O dvě minuty později byl ale úspěšnější jeho spoluhráč Kris Letang, který zvýšil na 3:1. Těsně před přestávkou Pittsburgh přidal čtvrtý gól. Do další třetiny už namísto Mazance nastoupil Carter Hutton.

Dvaadvacetiletý český brankář v NHL dosud nastoupil třikrát, ani jednou se však neradoval z výhry. Proti Penguins nastoupil podruhé od úvodní buly. V jeho statistikách jsou momentálně nelichotivá čísla - 89 % úspěšnost zákroků a 3,62 gólu v průměru na zápas. Obecně se ale nedaří celému týmu. Nashville už prohrál čtyři utkání v řadě a v Západní konferenci mu patří až 12. příčka.

Reklama

Související témata: