Hlavní obsah

Hodnota klubů v NHL vzrostla o 46 procent

New York

Nejhodnotnějším klubem NHL je poosmé za sebou Toronto Maple Leafs, podle magazínu Forbes má cenu 1,15 miliardy dolarů. Kanadské hokejové celky si v žebříčku sestavovaném od roku 1998 opět polepšily a poprvé jsou v první pětici hned tři.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Toronta, podle magazínu Forbes nejhodnotnějšího klubu v NHL

Článek

Za druhými New York Rangers (850 miliónů dolarů) následují Montreal Canadiens (775) a Vancouver Canucks (700). Páté místo patří úřadujícím šampiónům Chicagu Blackhawks, jejichž hodnota od loňska vzrostla z 350 na 625 miliónů. Navzdory zisku titulu Chicago kleslo ze čtvrté příčky.

Průměrná hodnota klubů NHL je podle Forbesu 413 miliónů dolarů, za rok vyskočila o 46 procent. Hodnota Toronta, která loni poprvé pokořila hranici miliardy dolarů, stoupla o 15 procent. Tradiční kanadský celek dlouhodobě vládne žebříčku Forbesu, přestože v uplynulých sedmi sezónách nepostoupil ani jednou do play off a letos na jaře vypadl v prvním kole.

Kluby NHL se stále nemohou rovnat s týmy dalších velkých zámořských profesionálních soutěží. Průměrná hodnota celků v lize amerického fotbalu NFL činí 1,17 miliardy dolarů a v baseballové MLB je to 744 miliónů. Nejblíže má hokejová soutěž k NBA, kde průměr činí 509 miliónů.

Reklama

Související témata: