Hlavní obsah

Bobrovskij si tímto zákrokem vysloužil aplaus. Bohužel ale kvůli němu nedohrál

Columbus

Nejen útočníkovi Nicku Folignovi, jenž svou parádní fintou rozhodl duel NHL s Tampou Bay, se v úterý v Columbusu tleskalo. Aplaus si na začátku třetí třetiny vysloužil i ruský gólman Modrokabátníků Sergej Bobrovskij, když lahůdkovým zákrokem vychytal J.T. Browna. Bohužel to však byl poslední zákrok pětadvacetiletého brankáře v zápase.

Foto: Paul Vernon, ČTK/AP

Gólman Columbusu Sergej Bobrovskij v akci.

Článek

Columbus ve třetí třetině držel těsné vedení 1:0, jenže ve 45. minutě byla Tampa blízko srovnání. Po rychlém protiútoku kotouč doputoval až k J.T. Brownovi, jenž postupoval sám na Bobrovského. Držitel Vezinovy trofeje pro nejlepšího gólmana soutěže loňské sezóny se však blýskl parádním máchnutím lapačky, do které vystřelený puk ukryl.

Diváci byli pochopitelně ve varu, jenže Bobrovskij po svém zákroku zůstal v bolestech ležet na ledě, ze kterého mu po minutě museli pomoct spoluhráči. Kouč Todd Richards po utkání uvedl, že Bobrovskij si poranil nohu a ve středu jej čeká vyšetření magnetickou rezonancí.

Ta by měla blíže určit, na jak dlouho bude svému týmu chybět. „Nevím, jestli odpověď budeme znát už zítra, za pár dní už ale určitě," uvedl Richards.

Utkání nakonec dochytal náhradní gólman Curtis McElhinney a i jeho zásluhou Columbus náskok 1:0 udržel až do konce. Bobrovskij, jenž si v utkání připsal osmnáct úspěšných zákroků, byl vyhlášen třetí hvězdou.

Reklama

Související témata: