Hlavní obsah

Jágr se vyrovnal Lemieuxovi, ale místo oslav zuřil: Vůbec jsme se nepoučili

New Jersey

Připsal si další historický zápis, když se v počtu nasbíraných kanadských bodů v NHL (1723) dotáhl na Maria Lemieuxe, jenže k pocitům radosti měl Jaromír Jágr po úterní porážce New Jersey od Philadelphie 2:3 v prodloužení dost daleko. Hodně ho mrzela další nevyužitá šance na vítězství.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Jaromír Jágr prověřuje brankáře Philadelphie Raye Emeryho.

Článek

Sám hned v první minutě šikovně zatáhl puk k bráně a na brankovišti parádně naservíroval přihrávku, kterou využil k vedoucímu gólu Adam Henrique. V tu chvíli se právě Jágr dotáhl na Lemieuxe a Devils prožívali výborný vstup do utkání, který však naplno nevyužili.

Jednačtyřicetiletý kladenský veterán také ještě dvacet minut po zápase zklamaně seděl v šatně a rozebíral s novináři příčiny posledních neúspěchů Ďáblů.

„Flyers nehráli v první třetině vůbec dobře, čehož jsme nedokázali pořádně využít. Dali jsme jen jeden gól," litoval. Před zápasem správně předpokládal, že hosté budou po dvanáctidenní venkovní šňůře, která vedla přes Edmonton, Vancouver, Calgary a Colorado, hodně unavení.

Nestalo se to poprvé

„Po tom dlouhém venkovním tripu byli docela mrtví. Nedokázali jsme z toho ale vytěžit výhodu. A to se nám nestalo zdaleka poprvé. Je to dost frustrující. Stalo se nám to i před dvěma týdny proti Columbusu a v řadě dalších zápasů," pokračoval Jágr.

Philadelphia dokázala průběh zápasu otočit, alespoň prodloužení vybojoval pro domácí v poslední minutě po přihrávce Marka Židlického v oslabení Michael Ryder.

„Máme alespoň bod, jenže jsme zase zopakovali staré chyby. Nechali jsme je hrát a oni se postupně zlepšili. Není to poprvé. Musíme se z toho poučit," nabádal český reprezentant.

„Když můžete mít body, které dělají rozdíl mezi účastí v play off a neúčastí, musíte tu šanci využít," varoval. New Jersey aktuálně patří v Metropolitní divizi až šestá příčka se 43 body, Philadelphia poskočila po úterním zápase se 48 body na druhé místo za suverénní Pittsburgh (65 bodů).

Reklama