Hlavní obsah

Odměna za statečnost. Soupeř ho rozpáral bruslí, přesto Schenn vystřelil Flyers výhru

Newark

Hokejisté jsou tvrdí chlapíci, přinejmenším Brayden Schenn tedy určitě. Útočník Philadelphie v utkání NHL proti New Jersey (3:2) utrpěl dlouhou řeznou ránu v oblasti břicha poté, co jej v souboji u mantinelu nešťastně zasáhl v pádu bruslí Dainius Zubrus. Spoluhráč Jakuba Voráčka však po ošetření přímo na střídačce pokračoval v utkání a nakonec byl i autorem vítězné trefy Flyers v prodloužení.

Foto: Profimedia.cz

Brayden Schenn z Philadelphie se raduje poté, co překonal brankáře Martina Brodeura a rozhodl o výhře Flyers nad New Jersey.

Článek

Ke střetu Schenna se Zubrusem došlo na začátku druhé třetiny duelu v Prudential Center, brusle padajícího litevského forvarda ve službách Ďáblů zanechala na těle dvaadvacetiletého Schenna nepěknou stopu. Centr Flyers však zápas nezabalil, naopak, byl protagonistou jeho dalšího průběhu.

V poslední minutě normální hrací doby mu sice gólman Martin Brodeur zlikvidoval báječným zákrokem lapačkou jedinečnou možnost zvýšit na 3:1, druhou šanci rozhodnout zápas už ale Schenn bezezbytku využil. V prodloužení sice domácí Stephen Gionta nejprve trefil tyčku, ale přímo z protiútoku si útočník Flyers bruslí zpracoval Grossmanovu přihrávku a nedal brankáři Devils šanci.

„Všichni jsme věřili ve výhru a nakonec dva body skutečně máme," radoval se Schenn. Vedle vítězné trefy v utkání navíc zaznamenal ještě jednu asistenci a byl po zásluze vyhlášen první hvězdou zápasu. Jizva mu ho bude ještě nějakou dobu připomínat.

Reklama