Hlavní obsah

Zájem o Kleslu v zámoří není. Obránce tak bude hrát na farmě

Glendale

Českého hokejové obránce Rostislava Kleslu si nevybral žádný jiný klub z listiny volných hráčů, kam jej zařadil ve čtvrtek Phoenix, a přesunul se do Portlandu do nižší AHL. Na farmě se ocitl jednatřicetiletý juniorský mistr světa z roku 2001 podruhé v ročníku.

Foto: Matt York, ČTK/AP

Český obránce Klesla v pěstním souboji s Patrickem Maroonem z Anaheimu.

Článek

Poprvé zařadil Phoenix Kleslu na tzv. waiver list na konci listopadu a následně putoval vůbec poprvé v kariéře na farmu. Za Portland nastoupil v šesti duelech a připsal si gól a asistenci. I při pobytu na farmě pobírá plnou výši svého ročního příjmu 2,975 miliónu dolarů.

Do sestavy Coyotes se vrátil 19. prosince a od té doby sehrál deset zápasů, v kterých si připsal jednu přihrávku. Phoenix jej ve čtvrtek zařadil na listinu volných hráčů, aby mohl uvolnit místo v kádru pro uzdraveného zadáka Zbyňka Michálka.

V tomto ročníku nastoupil za Phoenix celkem v 25 duelech a zaznamenal čtyři body za gól a tři přihrávky. Bývalý hráč Columbusu má na kontě v NHL dohromady 659 duelů a 159 bodů za 48 branek a 111 asistencí. V 23 duelech play off zaznamenal dva góly a sedm přihrávek. Po sezóně Kleslovi vyprší kontrakt a může se stát nechráněným volným hráčem.

Reklama