Hlavní obsah

Vyhrajeme pro Hertla, hlásí Žraloci před soubojem s Králi, kteří naposledy český talent zranili

San Jose

Na ten den nevzpomínají v San Jose vůbec rádi. Čert vem porážku 1:4 od Los Angeles, mnohem víc Žraloky 19. prosince zasáhlo, že po faulu Dustina Browna přišli o svou kometu Tomáše Hertla, který s největší pravděpodobností bude mimo až do konce sezóny. V noci na úterý se oba celky potkají poprvé od tohoto incidentu a hráči Žraloků přiznávají, že uspět by chtěli i kvůli českému šikulovi.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Hertl na střídačce San Jose.

Článek

„Vyhrajeme pro Hertla. Neexistuje nic jiného, co teď můžeme udělat, než hrát tvrdě a zvítězit právě kvůli němu," hlásí pro San Jose Mercury News obránce Marc-Édouard Vlasic a jasně tak dává najevo, že stále nezapomněl na Brownův faul kolenem na koleno Hertla, který kvůli tomu musel v poslední den loňského roku podstoupit operaci poškozených vazů.

Kapitán Králů Dustin Brown za svůj zákrok vyfasoval trest na pět minut plus do konce utkání, dodatečná suspendace od disciplinární komise však k údivu vedení Žraloků nepřišla. Generálního manažera Douga Wilsona navíc vytočilo, že Brown neprojevil lítost nad tím, co dvacetiletému forvardovi způsobil.

„Je pravda, že jsme nebyli spokojeni se způsobem, jak se to nakonec vyřešilo," přitakává útočník Tommy Wingels. Jedním dechem ale odmítá, že by se nadcházející vzájemný duel měl zvrhnout ve mstu vůči Brownovi. „Očekáváte odplatu? Nemyslím si, že se nějaké dočkáte."

„Podle mě nezáleží na tom, co se naposledy přihodilo. Každý o tom ví, je to prostě realita. Zároveň ale minulost, kterou už nemůžeme změnit," přidává se obránce Matt Irwin.

Hertl už začal s rehabilitací

Hertl, který před svým zraněním posbíral patnáct branek a deset asistencí, a útočil tak na zisk Calder Trophy pro nejlepší nováčka sezóny, nedávno začal s rehabilitací mimo ledovou plochu. Klub bližší podrobnosti k aktuálnímu zdravotnímu stavu hráče sdělovat nechce, jako nejpravděpodobnější se však stále jeví varianta, že letošní ročník už pražský rodák nestihne.

„Tomáš každý den přijde (na stadión) včas a je připraven pracovat. A maká opravdu tvrdě. Přestože je zraněný, podle mě ho těší, že může být mezi svými spoluhráči. Mladí se zotavují rychle a my všichni mu držíme palce," prohlásil kouč Žraloků Todd McLellan.

Reklama

Související témata: