Hlavní obsah

VIDEO: Jestřábi pod širým nebem roztrhali Tučňáky. Rozsíval o utkání v bílé bouři básnil

Chicago/Praha
Aktualizováno

Jako už v předešlých zápasech NHL pod širým nebem se postarali o velkou podívanou. Popravdě řečeno se předvedli spíš hokejisté Chicaga. Chybující hráči Pittsburghu síle Blackhawks vůbec nedokázali vzdorovat a prohráli 1:5. V dresu Blackhawks do utkání nastoupil i český obránce Michal Rozsíval. Ten potvrdil, že takovému zážitku se jen tak něco nevyrovná.

Rozhovor s obráncem Chicaga Rozsívalem o utkání pod širým nebem.Video: Marián Hajda, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Souboj Chicaga s Pittsburghem se odehrál na stadiónu Soldier Field, kde standardně nastupuje tým Chicago Bears z ligy amerického fotbalu NFL. Přes 60 tisíc diváků přihlíželo už pátému utkání pod širým nebem v aktuálním ročníku NHL.

Zaplněné tribuny čekaly na první gól v hustém sněžení patnáct minut. Ovoce Chicagu přinesla spolupráce dvou kanadských zlatých olympioniků. Patrick Sharp se po Toewsově přihrávce trefil z pravého kruhu.

Penguins sice mohli ve druhé třetině snížit při dvojnásobné přesilovce, namísto úspěšného zásahu ale museli o chvíli později skousnout další inkasovaný gól. Toews po přenádherné individuální akci zvýšil z úniku na 2:0. O šest minut později Chicago opět vyšachovalo obranu Pittsburghu, z čehož svou branku vytěžil Veersteg.

V závěrečné třetině sice Penguins zásluhou Neala snížili, nadále je však sráželi časté chyby v obraně. Brankou Bickella, u níž asistoval český obránce Michal Rozsíval, a další trefou Toewse Blackhawks zaokrouhlili skóre na 5:1.

Příprava z Fleuryho perspektivy

Brankář Pittsburghu Marc-André Fleury byl den před utkáním v dobrém rozmaru, to však ještě netušil, jak snadno budou hokejisté Chicaga prostupovat jeho jeho děravou obranou. Podívejte se na předzápasovou přípravu z Fleuryho perspektivy.

Poslední šestý zápas pod širým nebem této sezóny odehraje Vancouver s Ottawou. Utkání začíná už dnes ve 22 hodin SEČ.

Reklama

Související témata: