Hlavní obsah

Kouzelník! Lecavalier trefil obě tyčky i břevno. Gól nevyčaroval, nebo se snad sudí mýlil?

Tampa Bay

Tyčka - nic zvláštního, dvě tyčky - to už je pozoruhodné, ale když z jedné střely hokejista orazítkuje pukem dvě postranní tyče a k tomu i tu horní, pak je to opravdu záležitost pro kouzelníky. Povedla se Vincentu Lecavalierovi z Philadephie v zápase s Los Angeles. Ale gól z ní nevyčaroval.

Foto: Eric Hartline, Reuters

Vincent Lecavalier (40) z Philadelhpie před gólmanem Los Angeles Jonathanem Quickem (32). Puk poletuje nad brankovou čarou.

Článek

Situace ve druhé třetině za stavu 0:1 z pohledu Lecavalierova týmu jakoby jen dokumentovala hrozivý střelecký zmar, který v pokračování NHL vedl nakonec k porážce Letců 2:3.

Přitom by se z videa mohlo zdát, že po prvních dvou odrazech puk nemůže skončit nikde jinde než v brance. Jenže jako by ho zastavila neviditelná ruka. Lecavalier si asi ještě teď říká: Jak je to možné?

Rozhodčí ihned signalizoval, že to gól nebyl. S vysokou pravděpodobností hraničící s jistotou asi opravu ne. Pokud by puk měl být celým objemem za brankovou čárou, musel by vykonat velmi nepravděpodobnou dráhu letu. Nebo že by to gól přece jen byl? Kamera nebyla postavena přesně nad brankovou čarou...

Ale ve fotbale by to s nevyzpytatelnější rotací míče mohlo být samozřejmě ještě komplikovanější. S o to větším podivem lze přijmout zprávu, že v Německu tento týden bundesligové kluby i přes několik sporných momentů v nedávné minutosti odmítly využití techniky při zkoumání toho, jestli míč přešel brankovou čáru.

Mohl být puk po Lecavalierově střele za brankovou čarou?
Ano
12,4 %
Ne
87,6 %
Celkem hlasovalo 2857 čtenářů.

Reklama

Související témata: