Hlavní obsah

Palát terčem tvrdých hitů. Ale otřes mozku nemá, možná už příště nastoupí, říká kouč Tampy

Tampa

Český útočník Ondřej Palát sice nedohrál kvůli zranění úvodní duel play off NHL proti Montrealu, ale podle kouče Tampy Bay Jona Coopera není vyloučeno, že třiadvacetiletý forvard nastoupí už do druhého utkání série. Zápas se hraje v noci z pátku na sobotu.

Foto: Kim Klement, Reuters

Levé křídlo Tampy Bay Ondřej Palát (vlevo) v souboji s obráncem Montrealu Canadiens P.K. Subbanem v úvodním utkání play off NHL.

Článek

„Ano, existuje šance, že by druhé utkání mohl hrát," potvrdil Cooper oficiálním stránkám NHL. Palát v úvodním duelu odstoupil po prvním střídání ve třetí třetině. Zámořská média spekulují, zda nešlo o následek hitu od Andreje Markova, jenž českého hokejistu nevybíravě atakoval po odpískání.

Rodák z Frýdku-Místku nedohrál ani poslední zápas základní části poté, co jej do hlavy trefil obránce Columbusu Jack Johnson. Kouč nicméně vyloučil, že by český reprezentant utrpěl otřes mozku.

„Na všechny tyhle věci absolvoval testy, které takové zranění nepotvrdily," vyloučil Cooper. „V jeho případě jde o zranění v horní části těla," doplnil nekonkrétně kouč.

Zároveň přiznal, že jeho odstoupení z posledního duelu souvisí i se střetem s Johnsonem ze závěru základní části. „Možná to s tím částečně souvisí. V posledních zápasech na něj bylo hned několik fyzicky hodně tvrdých hitů. Vážně ale teď nevím, zda bude hrát druhý zápas s Montrealem, rozhodneme se těsně před utkáním," dodal Cooper.

Reklama

Související témata: