Hlavní obsah

NY Rangers - Philadelphia 2:4Stav série 1:1Plekanec vystřelil Montrealu mečbol, Voráček nastartoval vítězný obrat Philadelphie

New York
Aktualizováno

Hokejisté Philadelphie zvítězili ve druhém zápase prvního kola play off NHL na ledě New Yorku Rangers 4:2 a srovnali stav série na 1:1. Letci přitom do utkání nevstoupili dobře, už v deváté minutě prohrávali 0:2, pak ale předvedli čtyřgólový obrat. Již jen jediný krok dělí Montreal od postupu do druhého kola. Habs porazili Tampu Bay 3:2 vítěznou trefou Tomáše Plekance a vedou 3:0 na zápasy. Za poražený celek jednou skóroval uzdravený Ondřej Palát, asistenci si připsal Radko Gudas.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Útočník Philadelphie Jakub Voráček (vlevo) střílí gól proti New Yorku Rangers.

Článek

K obratu proti New York Rangers nastartoval hosty z Philadelphie Jakub Voráček a jeho trefa z 15. minuty. Český útočník převzal na útočné modré čáře přihrávku od Hartnella a i když byl bráněn McDonaghem, puk si tělem pokryl, natlačil se před gólmana Lundqvista, aby pak zasunul do branky. Pro kladenského rodáka to byl první gól v letošním play off a byl vyhlášen třetí hvězdou utkání.

Ve druhé třetině pak Flyers obrat dokonali, když se v přesilovce trefil Akeson a třetí gól přidal Schenn. Rangers se v samém závěru pokoušeli dost duel alespoň do prodloužení, o to se ale nakonec vlastní vinou připravili.

V 59. minutě totiž odjížděl Lundqvist na střídačku, aby na led pustil šestého hráče do pole. Jenže než to stihl udělat, na ledě už se prohánělo šest jeho spoluhráčů, a tak sudí Jezdce potrestali dvěma minutami za příliš mnoho hráčů. I v oslabení domácí ještě zkusili hru bez brankáře, na konečných 4:2 pro hosty ale uzavřel Simmonds.

Triumfu v Madison Square Garden se tak Letci dočkali až na desátý pokus, naposledy tam zvítězili v únoru 2011.

Palát skóroval i chyboval

Ve třetím pokračování bitvy mezi Montrealem a Tampou Bay se oba celky utkaly poprvé v Kanadě. V první třetině dominovali domácí a Tampa jen zásluhou brankáře Anderse Lindbäcka neinkasovala pět gólů.

Canadiens se dočkali dokonce nejrychlejšího vstřeleného gólu v play off na vlastním ledě. Subban fantastickou přihrávkou přes půl kluziště našel přesně mezi obránci Tampy Reneho Bourquea, který z levé strany prostřelil hostujícího gólmana.

Ve druhém dějství se Lightning podařilo vyrovnat, když se v 29. minutě při početní výhodě prosadil uzdravený Ondřej Palát, který doklepl střelu Stevena Stamkose z dálky. Český forvard byl ale také u toho, když se Montreal na konci druhé části dostal opět do vedení. Palát neuhlídal Subbana, jenž obkroužil branku a přihrál na gól Brendanu Gallagherovi.

„Je to skvělý hráč, jeden z nejlepších na světě. Stačí si najet do volného prostoru a on vás prostě někde svou přihrávkou najde," poděkoval po zápase Gallagher spoluhráči.

Vítězný gól padl ve 46. minutě z hokejky Tomáše Plekance. Centr Montrealu napřáhl z pravého kruhu pro vhazování a propálil vše, co mu stálo v cestě. Na ledě byl opět i Palát, který si tak připsal další minusový bod. Svoji statistiku alespoň trochu vylepšil v závěru utkání, když byl při tom, jak Stamkos osm minut před koncem přihrál Carleovi na korigující gól Tampy.

Žraloci si proti Los Angeles otevřeli střelnici

Medvědi z Bostonu byli pořádně nažhavení, aby před svými fanoušky dali proti Detroitu zapomenout na těsnou porážku 0:1 z úvodního duelu série. Zatímco v zahajovacím klání nedali Bruins ani gól, tentokrát vedli po necelých jedenácti minutách už 2:0.

Red Wings sice v polovině zápasu snížili, ještě do druhé přestávky ale vrátil domácím dvoubrankový náskok Milan Lucic a hned na začátku třetího dějství vedení pojistil dorážkou v přesilové hře slovenský obránce Zdeno Chára vítězství 4:1.

Další kanonádu předvedli Žraloci ze San Jose, kteří po úvodní výhře 6:3 rozstříleli Los Angeles i podruhé, tentokrát 7:2. Králové přitom vstoupili do utkání velmi nadějně a po první třetině vedli 2:0. Jenže pak se jim zcela rozpadla obrana a Sharks skóre otočili sedmi góly, na které Kings nenašli žádnou odpověď. Tomáš Hertl v dresu vítězů nebodoval.

Výsledky 1. kola play off NHL:
Východní konference:
Boston - Detroit 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky: 8. Florek, 11. R. Smith, 39. Lucic, 43. Chára - 34. Glendening. Střely na branku: 29:35. Diváci: 17 565. Stav série: 1:1.
New York Rangers - Philadelphia 2:4 (2:1, 0:2, 0:1)
Branky: 5. St. Louis, 9. Pouliot - 15. Voráček, 26. Akeson, 32. Schenn, 60. Simmonds. Střely na branku: 33:25. Diváci: 18 006. Stav série: 1:1.
Montreal - Tampa Bay 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky: 1. Bourque, 39. Gallagher, 46. Plekanec - 29. Palát, 52. Carle (Gudas). Střely na branku: 31:29. Diváci: 21 273. Stav série: 3:0.
Západní konference :
San Jose - Los Angeles 7:2 (0:2, 3:0, 4:0)
Branky: 25. Brown, 30. Torres, 35. Braun, 42. Marleau, 45. Pavelski, 49. Couture, 51. J. Thornton - 2. Muzzin, 10. Lewis. Střely na branku: 40:26. Diváci: 17 562. Stav série: 2:0.
Kanadské bodování play off NHL:
1.P. Stastny(Colorado)27(3+4)
2.MacKinnon(Colorado)27(1+6)
3.Getzlaf(Anaheim)24(2+2)
Niskaken(Pittsburgh)24(2+2)
Seabrook(Chicago)24(2+2)
6.Gallagher(Montreal)34(2+2)
Stamkos(Tampa Bay)34(2+2)
8.Pavelski(San Jose)24(1+3)
Shattenkirk(St. Louis)24(1+3)
10.Eller(Montreal)34(1+3)
34.Plekanec(Montreal)32(2+0)
35.Hertl(San Jose)22(1+1)

Reklama

Související témata:

Pavouk - Play off NHL 2014

  • Osmifinále

  • Boston Bruins - logo Boston Bruins Detroit Red Wings - logo Detroit Red Wings
    4 : 1
  • Tampa Bay Lightning - logo Tampa Bay Lightning Montreal Canadiens - logo Montreal Canadiens
    0 : 4
  • Pittsburgh Penguins - logo Pittsburgh Penguins Columbus Blue Jackets - logo Columbus Blue Jackets
    4 : 2
  • New York Rangers - logo New York Rangers Philadelphia Flyers - logo Philadelphia Flyers
    4 : 3
  • Colorado Avalanche - logo Colorado Avalanche Minnesota Wild - logo Minnesota Wild
    3 : 4
  • St. Louis Blues - logo St. Louis Blues Chicago Blackhawks - logo Chicago Blackhawks
    2 : 4
  • Anaheim Ducks - logo Anaheim Ducks Dallas Stars - logo Dallas Stars
    4 : 2
  • San Jose Sharks - logo San Jose Sharks Los Angeles Kings - logo Los Angeles Kings
    3 : 4
  • Čtvrtfinále

  • Montreal Canadiens - logo Montreal Canadiens Boston Bruins - logo Boston Bruins
    4 : 3
  • Pittsburgh Penguins - logo Pittsburgh Penguins New York Rangers - logo New York Rangers
    3 : 4
  • Chicago Blackhawks - logo Chicago Blackhawks Minnesota Wild - logo Minnesota Wild
    4 : 2
  • Anaheim Ducks - logo Anaheim Ducks Los Angeles Kings - logo Los Angeles Kings
    3 : 4
  • Semifinále

  • Montreal Canadiens - logo Montreal Canadiens New York Rangers - logo New York Rangers
    2 : 4
  • Chicago Blackhawks - logo Chicago Blackhawks Los Angeles Kings - logo Los Angeles Kings
    3 : 4
  • Finále

  • Los Angeles Kings - logo Los Angeles Kings New York Rangers - logo New York Rangers
    4 : 1