Hlavní obsah

Brankář Vokoun má chuť dál chytat v NHL

Hokejový brankář Tomáš Vokoun ani v 37 letech neuvažuje o konci kariéry. A nadále má chuť na soutěž nejprestižnější, v příští sezóně chce působit v NHL, což potvrdil jeho agent Allan Walsh. Dvojnásobný mistr světa měl přitom v minulém roce vážné zdravotní problémy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Vokoun

Článek

"Mluvil jsem s Tomášem Vokounem a je na sto procent odhodlaný chytat v příští sezóně v NHL," uvedl Walsh na svém twitterovém účtu. Vokounovi po sezóně skončí dvouletá smlouva s Pittsburgem a bude takzvaným volným hráčem bez omezení.

Mistr světa z let 2005 a a 2010 uzavřel s Pittsburghem v roce 2012 smlouvu, která mu ročně zajišťovala dva milióny dolarů. V první sezóně odchytal 20 utkání základní části a jedenáct v play off, loni v září měl ale zdravotní problémy na tréninku a lékaři následně odhalili, že má krevní sraženinu v oblasti pánve.

Vokoun se podrobil operaci a byl několik týdnů v nemocnici, na ledovou plochu se vrátil až v lednu a v dubnu odchytal dva zápasy za farmářský tým Wilkes-Barre/Scranton. V příští sezóně by ale chtěl podle Walshe rozšířit 722 utkání, které má v NHL včetně play off na svém kontě. V minulosti Vokoun působil v Montrealu, Nashvillu, Floridě a Washingtonu.

Reklama