Hlavní obsah

Hokejisté v NHL hrají nejdelší play off v historii

New York

Letošní play off NHL bude nejdelší v historii. Poté, co hokejisté New York Rangers středeční výhrou nad Los Angeles 2:1 ve čtvrtém finálovém utkání rozhodli o pokračování série, budou mít vyřazovací boje minimálně 93 zápasů. Dosavadním rekordem bylo 92 utkání z roku 1991.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Hokejisté New Yorku Rangers slaví vítězství nad Los Angeles ve čtvrtém finálovém utkání play off NHL. Zleva Brian Boyle, Dominic Moore, Dan Girardi, Henrik Lundqvist a Ryan McDonagh.

Článek

Los Angeles se navíc v noci na sobotu připojí k Philadelphii a Calgary v čele dalšího statistického přehledu - Flyers (1987) a Flames (2004) odehráli během jediného play off dosud nejvíce utkání (26). Kings k tomuto zápisu nakročili předešlými třemi sériemi, v nichž pokaždé postoupili až v sedmém utkání.

Zatímco Philadelphia a Calgary finálové série s Edmontonem, respektive Tampou Bay prohrály nejbolestivějším možným způsobem v sedmi utkáních, Kings si vybudovali výrazně lepší pozici a dlouhodobé statistiky nahrávají jednoznačně jejich úspěchu.

V celkem 25 případech z předchozích 26 dobylo Stanley Cup mužstvo, které vyhrálo ve finále úvodní tři zápasy. Vedení 3:0 nedokázal zužitkovat pouze Detroit v roce 1942 proti Torontu. Tehdy došlo na vůbec první sedmizápasové finále.

Nechybělo mnoho, aby hráči Red Wings o tři roky později tento kousek svému velkému sokovi vrátili. Prohráli ve finále třikrát za sebou, aniž by dali gól, dokázali však kontrovat a sérii vyrovnali na 3:3. Sedmý duel ale vyzněl těsně 2:1 pro Maple Leafs.

Právě Detroit přišel ve středu o jeden ze svých rekordů. Rudým křídlům se povedla hned dvakrát (1934/40 a 1949/55) šňůra sedmi domácích vítězství v zápasech, kdy čelila v play off vyřazení. To samé se podařilo i Montrealu v letech 1941 a 1950. Rangers si připsali již osmou výhru po sobě před svými diváky v zápase, kdy jim hrozilo vyřazení.

Podaří se hokejistům New Yorku Rangers otočit sérii s Los Angeles a získat tak letos Stanleyův pohár?
Ano
35,7 %
Ne
64,3 %
Celkem hlasovalo 1191 čtenářů.

Reklama

Související témata: