Hlavní obsah

Ruská esa v Praze a Ostravě? Malkin s Dacjukem chtějí v případě vyřazení v NHL na MS

Moskva/Praha

Pokud se svými kluby vypadneme už v prvním kole play off NHL, jsme připraveni přijet pomoct ruské hokejové reprezentaci na květnovém mistrovství světa v Praze a Ostravě. Takovou zprávu obdržel během své inspekční cesty v zámoří hlavní skaut sborné Alexej Žamnov od útočníků Jevgenije Malkina z Pittsburghu, Pavla Dacjuka z Detroitu i Jevgenije Kuzněcova z Washingtonu.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Hokejista Pittsburghu Jevgenij Malkin (vpředu).

Článek

Pittsburgh, Detroit i Washington se v tabulce Východní konference NHL drží na pátém až sedmém místě a postup do bojů o Stanley Cup by jim neměl uniknout. „Malkin, Dacjuk i Kuzněcov se k účasti staví pozitivně. Přejeme všem hráčům v NHL úspěch, ale v případě vyřazení jsou připravení do České republiky přijet," řekl Žamnov v rozhovoru pro Sport-Express.

Malkin s Kuzněcovem mají ve své sbírce dva tituly mistrů světa, ten poslední získali loni na světovém šampionátu v Minsku. Dacjuk vyhrál mistrovství světa jednou.

Sborná tento týden začíná s přípravou na šampionát v Praze a Ostravě. V současném kádru figuruje i šest šampiónů z Minsku - obránci Andrej Zubarev z Ufy, Jegor Jakovlev s útočníkem Andrejem Loktionovem a Sergejem Plotnikovem z Jaroslavle a Sergej Širokov z Omsku a také Danis Zaripov z Magnitogorsku.

První přípravné zápasy v rámci Euro Hockey Challenge čekají Znaroksův výběr 5. a 6. dubna v Německu proti domácí reprezentaci, 8. a 9. dubna pak Rusko nastoupí rovněž ke dvěma duelům proti domácím Švýcarům.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články