Hlavní obsah

Sekáčova bilance v prvním útoku? Gól, asistence a povedený hit

Anaheim

Jiří Sekáč musí po přestupu do Anaheimu prožívat rozporuplné pocity. V Montrealu se těžko prosazoval i kvůli tomu, že v jednom z nejlepších mužstev NHL si těžko získával větší porci prostoru na ledě. S odchodem do Kalifornie se však pro něho tento problém zrovna nevyřešil, naopak v průměru tráví na ledě o celou minutu za zápas méně. V polovině března se dokonce nevešel do sestavy pro utkání s Los Angeles. Nyní by se však kladenskému rodákovi mohla naskytnout příležitost, aby kouče Bruce Boudreaua přesvědčil o tom, že by mohl patřit mezi opory.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Hokejista Jiří Sekáč po svém první gólu za Anaheim, který shodou okolností vstřelil také proti Coloradu.

Článek

Trenér Anaheimu totiž dvaadvacetiletého útočníka zkouší v první útoku s Ryanem Getzlafem a Correym Perrym. „Rozhodně je to dobrý pocit. Čím více času dostanete v jedné lajně a s takovým časem stráveným na ledě, tím víc vaše sebevědomí stoupá a cítíte se lépe," pochvaluje si talentovaný forvard, jenž v NHL patří mezi nováčky.

Sekáčovi se vydařil poslední duel s Coloradem, ve kterém bývalý hráč pražského Lva nejprve v osmé minutě vyrovnal na 1:1, když využil chyby hostů a svůj rychlý únik zakončil blafákem do bekhendu.

Ke konci první třetiny si pak připsal asistenci u trefy Rickarda Rakella. Mezitím ještě stihl povedeným návratem do obranného pásma a následným čistým hitem na Tysona Barrieho zmařit útok soupeře.

Laviny si i přes povedený výkon Jiřího Sekáče nakonec odvezly vítězství 4:2. Český útočník byl alespoň vyhlášen druhou hvězdou zápasu. „Je to tvrdá prohra, ale nic se nemění. Musíme se nadále co nejlépe připravovat na play off," citují Sekáče oficiální stránky Kačerů.

Pro Anaheim se toho skutečně příliš mnoho nemění. Tým je první v Západní konferenci se čtyřbodovým náskokem na pronásledovatele z Nashvillu a St. Louis. Ducks jsou zároveň lídrem celé soutěže.

Bilance Jiřího Sekáče v NHL
KlubZGAB+/-TMPrům. čas na zápas
Montreal507916-21813:48
Anaheim18257+3412:48
Celkem6891423+12213:32

Reklama

Související témata: