Hlavní obsah

Neuvirth chtěl hrát s Voráčkem a smlouvu podepsal ve Wimbledonu

Londýn

Ve Wimbledonu se hokejový brankář Michal Neuvirth rozhodl pro přestup do Philadelphie. U travnatých kurtů v All England Clubu se při sledování tenisu potkal s hvězdou Flyers útočníkem Jakubem Voráčkem, s kterým ho lákalo hrát v týmu, a v obchodním centru klubu smlouvu podepsal.

Foto: Milan Malíček, Právo

Brankář Michal Neuvirth ještě v dresu Sparty.

Článek

"Je zajímavé, že to proběhlo tady, ale takhle to vyšlo," řekl novinářům sedmadvacetiletý Neuvirth, který v mládí hrál závodně do 15 let tenis a do Wimbledonu se přijel podívat poprvé se sestrou Petrou, která hrávala s Kristýnou Plíškovou. "Je to tady moc pěkný. Jsem z toho nadšený a určitě se sem vrátím," řekl Neuvirth.

Před podpisem smlouvy s Philadelphií, s kterou se dohodl na dvouletém kontraktu, zvažoval několik nabídek, ale ta od Flyers byla nejlepší a v rozhodnutí mu pomohl i rozhovor s Voráčkem. "Hodně mě lákalo s ním hrát. Vyptával jsem se, jak to chodí v týmu. Hodně vychvaloval, jak mají skvělou partu a dobrý tým, minulý rok jim uteklo play off jen o nějaké body, takže věřím, že letos to uděláme," řekl brankář.

Když se rozhodl, že bere Philadelphii, tak mu agent Patrik Štefan poslal smlouvu. "Vytiskl jsem si ji tady v business centru, podepsal a poslal nazpátek," popsal Neuvirth. V první sezoně si má vydělat 1,5 milionu dolarů a v následující o 250 tisíc víc.

Do sezony vstoupí jako dvojka za Stevem Masonem. "On asi začne jako jednička, ale u gólmanů nikdy nevíte, jak to bude. Může přijít zranění, týmu se nemusí dařit, může se stát cokoliv. S tím půjdu do sezony, připravím se, jak nejlépe můžu, a budu se snažit odchytat co nejvíc zápasů," řekl Neuvirth.

Filadelfii zná

Původní plán jít do týmu, kde bude rovnou jedničkou, mu tak nevyšel. "Po trejdech před otevřením volného trhu už moc šancí nebylo. Koukal jsem, kde je největší šance hrát, kdo tam hraje, s kým tam budu."

Ve Philadelphii bude mít oporu ve Voráčkovi a zároveň nejde úplně do neznámého města. "Chytal jsem dva roky v Hershey, což je asi hodina od Filadelfie, a ve volném dnu jsme tam jezdili na výlet, takže to město docela znám," řekl.

Rodák z Ústí nad Labem pochází z tenisové rodiny. Proto není jeho přítomnost v All England Clubu překvapivá. "Táta je trenér tenisu, ségra hraje tenis a vlastníme tenisový klub na Severní Terase v Ústí," řekl Neuvirth. "Přes léto chodím hrát tenis docela často, ale v sezoně vůbec. Když je volno, tak spíš odpočinek," doplnil.

Vzhledem k svým tenisovým dovednostem patří mezi hokejisty k nejlepším. To dokládal třeba při svém působení ve Washingtonu, který ho do NHL před devíti lety draftoval jako 34. hráče v pořadí. "Tam jsem byl v tenisu neporažený," prozradil.

Ve Filadelfii ho čekají tenisové bitvy s Voráčkem, který rovněž za mlada hrával tenis závodně. "Určitě si půjdeme pinknout a věřím, že vyhraju," řekl Neuvirth.

Za svůj nejlepší úder označil servis a za ikonu sedminásobného vítěze Wimbledonu Rogera Federera. "Vždycky jsem byl jeho fanoušek," řekl Neuvirth.

Reklama

Související témata: