Hlavní obsah

Útočník Ladd bude hrát opět za Chicago

Chicago

Hokejový útočník Andrew Ladd se vrací v NHL do Chicaga, s kterým získal v roce 2010 Stanleyův pohár. Dosavadní kapitán Winnipegu byl do týmu Blackhawks vyměněn spolu s dalším forvardem Mattem Fraserem a obráncem Jayem Harrisonem za slovenského útočníka Marka Daňa, právo výběru v prvním kole letošního draftu a další nespecifikovaný výběr v roce 2018.

Foto: Bruce Fedyck, Reuters

Útočník Andrew Ladd bude znovu bojovat v dresu Chicaga.

Článek

Třicetiletý Ladd, který hrál v Chicagu v letech 2007 až 2010, odešel hned po triumfu. Zamířil do Atlanty, která se po roce přestěhovala do Winnipegu. Po návratu do Chicaga s majitelem prstenu za vítězství ve Stanleyově poháru i z roku 2006 s Carolinou počítají na levé křídlo elitní formace s Jonathanem Toewsem a Mariánem Hossou.

"Ví, jak vyhrávat. Už se mu to dvakrát povedlo. Je to hráč, s kterým chcete jít do boje," řekl serveru nhl.com generální manažer Chicaga Stan Bowman, jehož tým triumfoval ve Stanleyově poháru i v roce 2013 a loni.

Ladd si připsal v této sezóně v 59 zápasech 34 bodů za 17 branek a stejný počet asistencí. Celkem má na kontě v 750 duelech v NHL 454 bodů za 202 gólů a 252 přihrávek. V 57 utkáních play off vstřelil osm branek a u stejného počtu asistoval.

Pětadvacetiletý Fraser a o osm let starší Harrison působili na farmě v Manitobě v nižší AHL. Fraser má na kontě v NHL za Dallas, Boston a Edmonton 87 utkání, v nichž vstřelil 11 branek a na pět přihrál. Harrison sehrál 372 duelů za Carolinu a zaznamenal 75 bodů (23+52).

Jednadvacetiletý Daňo strávil také většinu sezóny v AHL v Rockfordu. Chicago získalo syna bývalého útočníka Třince Jozefa Daňa loni v červnu z Columbusu a v NHL dostal příležitost v dresu Blackhawks jen ve 13 zápasech, v nichž si připsal gól a přihrávku. Předtím v Columbusu zaznamenal v 35 duelech 21 bodů za osm branek a 13 asistencí.

Reklama

Související témata: