Hlavní obsah

FANTASY: Crosby dostane ve finále Stanley Cupu kapitánskou pásku

fantasy

Vrchol nejlepší hokejové ligy světa je tu. V boji o Stanleyův pohár se střetnou Pittsburgh Penguins se San Jose Sharks. Boj o nejcennější ligovou trofej světa začne v úterý ve 2:00 SELČ.

Ve finále NHL mírně favorizujeme Pittsburgh Penguins

Článek

Před sezónou se našlo jen málo odborníků, kteří tipovali, že to budou Žraloci, kdo se ze Západní konference probojuje do finále Stanley Cupu. Většina hokejových fanoušků favorizovala Chicago, Los Angeles nebo Dallas.

San Jose poprvé ve finále NHL

Svěřenci Petera DeBoera si zahrají finále NHL poprvé v historii. K tahounům San Jose přibyl během vyřazovacích bojů Logan Couture. Kanadský útočník utrpěl v základní části zlomeninu lýtkové kosti, avšak play off jej zastihlo ve skvělé formě. Před začátkem finále nastřílel osm branek a na šestnáct přihrál, předstihl o dva bodíky kapitána Joea Pavelského.

Couture zaznamenal v posledním utkání semifinálové série proti St. Louis tři body. Postup Žraloků pečetil trefou do prázdné branky.

Pittsburgh vyřadil v semifinále po sedmizápasové bitvě Tampu Bay. Nejproduktivnějším hráčem Tučnáků byl během vyřazovacích bojů Phil Kessel. Osmadvacetiletý útočník, který překvapivě chybí ve výběru USA pro Světový pohár, vsítil devět gólů a na devět jich přihrál.

Reklama

Související témata: