Hlavní obsah

Jágr: Nejsem bůh, jak si někdo myslí

NEW YORK/PRAHA

Poprvé po olympiádě trénoval český hokejista Jaromír Jágr. Opora Jezdců z New Yorku se vrátila do Madison Square Garden, kde se místním novinářům svěřila, že má stále trpký pocit ze zisku bronzové medaile na turínských olympijských hrách. Teď se ale už chce soustředit na závěr ročníku NHL.

Článek

Jágr se podle svých slov cítil po zisku bronzu prázdný a nerad by stejný pocit zažil v celku Rangers. "Chci být v nejlepší formě svého života a vědět, že až na tom bude záležet, budu připravený," řekl Jágr zámořským novinářům po hodinovém tréninku svého klubu.

"Nechci být zase v situaci, kdy na mně všechno záleží a necítím se dobře. Nesnáším ten pocit, a to je přesně ten problém, který jsem měl na olympiádě. To je nejhorší pocit, který může být," postěžovala si česká hvězda.

Vyhrají Rangers Stanley Cup?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

"Lidi nevědí, jak se cítím. Řeknou si, hele Jágr teď bude mít skvělý zápas. Chceš, aby to tak bylo. Ale někdy to prostě nejde. Udělal jsem maximum, co jsem mohl. To je důvod, proč jsem se rozhodl skončit v reprezentaci. Mentálně mě to zabíjelo. Nejsem bůh, jak si někteří myslí," řekl Jágr.

Kladenský odchovanec se nyní soustředí na závěr sezóny v NHL, kde by chtěl překonat s Rangers osmiletou sérii, kdy Jezdcům končila sezóna po základní části. "Jsem rád, že jsem v New Yorku. Mám to tady rád a těším se na pokračování NHL. Sezónu jsme rozehráli dobře, ale musíme to dokončit. Jasně, naším cílem bylo dostat se do play-off. Ale tím to pro mě nekončí. Nechci skončit v prvním nebo druhém kole. Na to nejsem připravený. Chci pro New York vyhrát Stanley Cup," upozornil Jágr.

New York Rangers hrají ve čtvrtek ve Philadelphii a budou postrádat ruského obránce Dariuse Kasparaitise. Místo něj byl z farmy povolaný rakouský bek Thomas Pock.

Reklama