Hlavní obsah

Kam povedou Vrbatovy kroky v NHL? Jednáme se čtyřmi týmy, říká hráčův agent

Praha

Když prestižní kanadský magazín The Hockey News sestavoval minulý týden žebříček pěti nejzajímavějších hráčů, kteří se začátkem července stali v NHL nechráněnými volnými hráči a nový kontrakt dosud nepodepsali, Radima Vrbatu redaktoři zařadili na druhé místo. To však neznamená, že by o pětatřicetiletého českého křídelníka nebyl zájem. Ba naopak, alespoň podle hráčova agenta Riche Evanse.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Radim Vrbata.

Článek

Vrbata strávil poslední dvě sezóny ve Vancouveru, jenže zatímco ročník 2014/15 mu vyšel skvěle, když nastupoval převážně s bratry Sedinovými a zaznamenal nejvíce kanadských bodů ve své kariéře v NHL (63), ten uplynulý už byl o poznání slabší.

Gólů vstřelil jen třináct, k tomu přidal čtrnáct asistencí. Ale hlavně - v hodnocení plus/minus bodů značící pobyt hráčů na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech skončil na hrozivých minus třiceti.

Vancouver se proto v létě rozhodl s mladoboleslavským rodákem, který v NHL i s play off odehrál 976 zápasů s bilancí 267 gólů a 305 asistencí, kontrakt neprodloužit a nabídl ho konkurenci. Přestože mistr světa z Vídně z roku 2005 novou smlouvu nepodepsal, generální manažeři klubů o jeho služby zájem projevují.

„Strukturu kontraktu jsme probírali se čtyřmi týmy a doufáme, že brzy dojde k dohodě," prohlásil hráčův agent Rich Evans pro Arizona Sports Today.

Šikovný útočník, který v NHL nastupoval i za Colorado, Carolinu, Chicago, Tampu a Phoenix, kde strávil šest let před svým odchodem ke Kosatkám, však kvůli nepovedené poslední sezóně bude muset jít s platem dolů. Pět miliónů dolarů, které naposledy pobíral ve Vancouveru, mu nejspíš nikdo nenabídne.

Reklama