Hlavní obsah

Havlát trénuje s Kometou! Věří, že se dočká angažmá v NHL

Brno

Nečekaný obrázek se v úterý naskytnul brněnským fanouškům, kteří zavítali na trénink hokejistů Komety před novou extraligovou sezónou. S týmem se totiž na ledě proháněl i seniorský a juniorský mistr světa Martin Havlát! Pětatřicetiletý křídelník ovšem zatím návrat na domácí scénu nemá v plánu, stále totiž ještě věří, že pro nadcházející ročník získá angažmá v NHL.

Foto: Twitter

Martin Havlát na tréninku Komety Brno.

Článek

Havlát v uplynulé sezóně dlouho nemohl najít tým, který by ho v nejlepší lize světa chtěl, až v listopadu uspěl na zkoušce se St. Louis, s nímž následně podepsal roční kontrakt. Jenže jeho působení u Bluesmanů mělo kratičké trvání; mladoboleslavský rodák odehrál jen dva zápasy a pak na vlastní žádost kvůli problémům s třísly smlouvu ukončil.

„Necítil jsem se na to, abych mohl vykonávat svou práci na úrovni, kterou od sebe očekávám, a abych byl prospěšný pro mužstvo. Od té doby jsem strávil několik měsíců léčby, chodil na rehabilitace," uvedl Havlát pro oficiální stránky brněnského klubu.

V současné době už je však jeho zdravotní stav podstatně lepší. „Jsem momentálně v bodě, kdy jsem připraven zvýšit intenzitu tréninků a vyzkoušet svá třísla v každodenní zátěži," hlásí Havlát, jenž proto poprosil majitele a trenéra Komety Libora Zábranského, jestli by se s klubem nemohl připravovat.

„Nechtěl jsem být nějakým rozptýlením pro kluky, kteří mají svůj vlastní kemp, mají nové hráče. Libor s tím souhlasil a umožnil mi tuto formu přípravy. Můj cíl je, abych byl po zdravotní stránce v pořádku a dostal šanci v kempu NHL," přeje si útočník, který v NHL nastupuje s krátkými přestávkami od roku 2000. Za Ottawu, Chicago, Minnesotu, San Jose, New Jersey a St. Louis nastoupil i v součtu s play off do 865 zápasů, v nichž vstřelil 263 branek a přidal 383 asistencí.

Reklama

Související témata: