Hlavní obsah

Tučný balík pro klíčového hráče! Florida chce, aby byl Jágrův parťák větší sobec

Ještě pro nadcházející sezónu měl s Floridou platný kontrakt, vedení klubu si ale dobře uvědomovalo, že v něm má klíčového hráče, a tak už s předstihem vyjednávalo o prodloužení smlouvy s ním. To se podařilo - kanadský hokejový útočník Jonathan Huberdeau se upsal Panterům na šest let až do sezóny 2022/23. Vydělá si 35,4 miliónu dolarů, tedy průměrně 5,9 miliónu ročně.

Foto: Profimedia.cz

Jonathan Huberdeau bude i nadále Jágrovým spoluhráčem na Floridě.

Článek

Florida si Huberdeaua vybrala jako trojku draftu NHL v roce 2011. V nejlepší soutěži světa nastupoval poslední čtyři sezóny, přičemž ta minulá pro něj byla nejúspěšnější, když v základní části vstřelil 20 branek a přidal 39 asistencí. Vděčí za to i Jaromíru Jágrovi, s nímž a Aleksandrem Barkovem nastupoval v elitní útočné formaci Panterů.

„Jonathan se každým rokem prokazatelně zlepšuje. Rádi bychom, aby tento proces pokračoval, a stal se lídrem našeho týmu. Chce jím být a to v našem týmu," prohlásil šéf hokejových operací Panthers Dale Tallon na adresu Huberdeaua, jenž v roce 2013 získal Calder Trophy pro nejlepšího nováčka NHL.

„Má rychlou a opravdu přesnou střelu. Chtěl bych, aby byl víc sobecký a víc střílel místo neustálého hledání svých spoluhráčů," dodal Tallon. V nacházející sezóně si Huberdeau vydělá ještě podle staré smlouvy 3,25 miliónu dolarů.

Reklama

Související témata: