Hlavní obsah

Češi z Rangers soupeře v play-off neřeší

PHILADELPHIA

Čeští hráči New York Rangers nepřikládají žádný význam tomu, který z týmů NHL na ně připadne v play-off. Momentálně by jako lídři Atlantické divize narazili na Philadelphii, zbývající zápasy ale ještě mohou připravit jiné varianty. Rangers mohou hrát i s New Jersey nebo Buffalem, v posledním zápase s Ottawou se navíc budu bít i o výhodu domácího prostředí.

Článek

"S kým budeme začínat, je úplně jedno, mužstva jsou tam všechna kvalitní, ať dostaneme Buffalo nebo New Jersey nebo Philadelphii. Jediná výhoda by mohla být, že bychom začínali doma," řekl v sobotu českým novinářům po prohraném zápase 1:4 s Philadelphií útočník Rangers Martin Straka.

Petr Průcha upozornil, že play-off je úplně jiná soutěž než základní část NHL. "V play off rozhodují maličkosti, momentální forma týmu, stav zraněných, forma gólmana. Může rozhodovat úplně všechno. Základní část je dlouhodobá sezóna. Jedno utkání nic neznamená, ale v play-off, kde se hraje na čtyři vítězné, znamená jeden zápas hodně a rozhodují detaily. Takže je jedno, koho dostaneme," řekl ČTK.

Rangers zažívají s blížícím se koncem základní části výsledkovou krizi, prohráli čtyřikrát za sebou a divizi vedou jen o bod před Philadelphií. Je to i důsledek toho, že týmu stále chybí některé opory jako třeba obránce Darius Kasparaitis, brankář Henrik Lundqvist či útočník Martin Ručinský.

"Spousta jich je ale ve stavu, že budou moct naskočit. Nevypadá to s nimi tak zle, jsou v závěrečné fázi přípravy do zápasu," řekl Průcha. Ručinský, který si léčí zlomený prst na ruce, už podle Straky postupně vyjíždí na led. "Chystá se na poslední (rentgenový) snímek, pak se uvidí," dodal.

Reklama