Hlavní obsah

Voráček tahounem Philadelphie. I díky němu letí Letci k výšinám

Praha

Letci z Philadelphie letí. V NHL vyhráli šestý zápas v řadě, delší sérii zažili naposledy v roce 2011. V noci porazili Floridu s Jaromírem Jágrem 3:2 v prodloužení. O výhře rozhodl Jakub Voráček, který je společně s Claudem Girouxem a Waynem Simmondsem jedním z tahounů týmu. Jeho trefa padla 8,6 sekundy před koncem nastavení. Ve vítězné sérii si připsal sedm bodů do kanadského bodování. V tabulce Východní konference patří Flyers 5. příčka.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Gól Jakuba Voráčka (93) z Philadelphie v zápase proti Floridě.

Článek

„Byl jsem unavený. Dlouhý zápas a tři utkání ve čtyřech dnech. Nemohl jsem překonat protihráče, ztratil jsem puk, ale otočilo se to. Věděl jsem, že musím rychle vystřelit, nebyli jsme schopni se vrátit, zkusil jsem to, šlo to do branky," popsal český útočník svoji rozdílovou trefu.

„Myslím, že Florida hraje venku vynikající zápasy, zasloužili by si na tom být lépe, letos už ztratili v prodloužení několik zápasů. I když nevyhráváte, je důležitý aspoň získat bod, to je způsob, jak se dostat do play-off," dodal Voráček pro server philly.com.

Tři nejproduktivnější hráči Philadelphie:
Wayne Simmonds 26 bodů (15+11). 9. místo v kanadském bodování
Claude Giroux 25 (7+18), 12.
Jakub Voráček 24 bodů (9+15), 13.

A je to právě kladenský rodák, kdo společně s Girouxem a Simmondsem táhne Flyers. V posledních pěti zápasech tito hráči nasbírali celkem 17 bodů, což každého z nich vyšvihlo do první patnáctky kanadského bodování celé soutěže. S takovou útočnou hrozbou se může pochlubit jen Pittsburgh, ten má tři útočníky dokonce v první šestce bodování.

Svůj podíl na úspěchu má také brankář Steve Mason, který byl vyhlášen hráčem minulého týdne NHL. Vychytal Philadelphii ve čtyřech zápasech čtyři vítězství. Mason během této série inkasoval v průměru 1,71 gólu na zápas a měl úspěšnost zákroků 94,5 procenta. Proti Panthers se také podílel na výhře. „Byl úžasný," vysekl mu poklonu Voráček.

Reklama

Související témata: