Hlavní obsah

Devils chystají obranu na Jágra, klíčem Pandolfo

V sobotu večer startuje play-off zámořské hokejové NHL i pro kolonii českých hráčů v týmu New York Rangers. Jezdci se utkají s New Jersey a Devils už kují "ďábelské" plány, jak uhlídat největší zbraň soupeře - Jaromíra Jágra. Osobku na českou hvězdu bude hrát Jay Pandolfo.

Článek

Jeden z nejlepších defenzivních hráčů soutěže už Jágra hlídal v posledních třech vzájemných utkáních a dařilo se mu nadmíru dobře. Druhý nejproduktivnější hráč dlouhodobé části v těchto třech utkáních získal jen dva body za asistence.

Devils poslední dva vzájemné zápasy navíc vyhráli, což jim pomohlo k těsnému vítězství v Atlantické divizi. Pandolfo nebude na hlídání české superstar sám, pomáhat mu budou centr John Madden a křídelní útočník Grant Marshall. V obraně by se Jágrovi měli postavit Paul Martin a Colin White. Důrazný White má ale problémy s třísly a možná nenastoupí. V tom případě by jeho pozici pravděpodobně zaujal zkušený Richard Matvichuk.

Kdo postoupí do druhého kola play-off?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Rangers se s Devils letos utkali osmkrát a Jágr posbíral sedm bodů za tři góly a čtyři asistence. "Jakmile dostane puk na hokejku, je zle. Těžko mu ho pak seberete. Je to velký a silný hráč. Musíte se snažit limitovat čas, kdy puk má," řekl zámořským novinářům před startem vyřazovacích bojů Pandolfo. "Navíc je na podobné situace zvyklý, celou kariéru hraje proti nejlepším obranářům soupeře," dodal zkušený útočník Devils.

S pozornou obranou soupeře Jaromír Jágr počítá. "Jsem si jistý, že budou dělat vše, co dělali v základní části. Ale to není důležité. Použijí všechny triky, aby mě zastavili. Já zase použiji všechny své, abych je porazil. je to jako šachová hra," řekl Jágr.

Historie mluví pro Rangers

Devils jdou do série jako favorit, vyhráli svých posledních jedenáct zápasů, včetně monstrózního otočení skóre v Montrealu z 0:3 na 4:3. Ve středu domácí Canadiens vedli ještě ve 37. minutě o tři góly, pak je ale soupeř přehrál a zvítězil. Rangers naopak posledních pět zápasů prohráli a přišli tak o vedení v divizi.

V historii se ale ve vyřazovacích bojích oba týmy utkaly třikrát a pokaždé se radovali Jezdci. Naposledy v druhém kole play-off v roce 1997.

Reklama