Hlavní obsah

Jágr netrénoval, pondělní start je nejistý

Bez Jaromíra Jágra trénovali v neděli hokejisté New Yorku Rangers. Česká hvězda musela zůstat po sobotním, blíže nespecifikovaném zranění levé ruky v klidu a v tréninkovém centru figurovala jen v roli pacienta klubových lékařů. Zatím není jasné, zda bude Jágr připraven naskočit do druhého duelu, který Rangers čeká na ledě Devils v pondělí.

Článek

Jágr se zranil v poslední třetině sobotního zápasu, když při oslabení napadal útočníka Devils Scotta Gomeze, který však těsně před kontaktem stačil uhnout. Český forvard si pohybem do prázdna přivodil zranění na levé paži a s nehybnou rukou, kterou si držel pravačkou, odkulhal na ošetřovnu. "Je to pro něj nepříjemné, ale nezdá se, že by šlo o něco vážného," líčil při dotazu na Jágrovo zranění kouč Rangers Tom Renney.

Vedení klubu pochopitelně podrobnosti o zranění své největší hvězdy tají a oficiálně pouze uvedlo, že Jágrův problém se týká horní poloviny těla. Zámořští novináři nicméně spekulují o vymknutém rameni nebo natažených ramenních vazech.

Ručinský se vrátí v New Yorku

Renney každopádně věří, že se základním kamenem svého týmu bude moci počítat. "Jaromír má obrovské zkušenosti a rozhodnutí bude na něm. V minulosti už musel hrát se zraněním, ví za jakou mez nemůže jít. Samozřejmě, že hlavní je zdraví. Potřebujeme hráče, kteří jsou připraveni hrát. Ale 'připraveni' nemusí vždy znamenat na 100 procent," prohlásil trenér Rangers.

Zatímco o Jágrově startu se rozhodne během pondělí, Renney určitě ještě nemůže počítat Martinem Ručinským, který vynechal třináct utkání kvůli zlomenému ukazováčku na levé ruce. Pro třetí a čtvrtý duel série s Devils už by ale měl být připravený.

V dalším dějství prvního kola bojů o Stanleyův pohár se v pondělí vedle duelu New Jersey s Rangers hrají zápasy Carolina - Montreal (první zápas 1:6, stav série 0:1), Buffalo - Philadelphia (3:2 pp, 1:0) a Dallas - Colorado (2:5, 0:1).

Reklama