Hlavní obsah

Měl jsem pocit, že umřu, prozradil Voráček. Proč si k bitce vybral špatné město?

Colorado/Praha

Svými výkony je v současné době pro Philadelphii nepostradatelný, vždyť v probíhající sezóně mu v kanadském bodování celé NHL patří pátá příčka. Ve středečním utkání na ledě Colorada však hokejový útočník Jakub Voráček ukázal, že svým spoluhráčům umí být prospěšný i jiným způsobem. To když se v závěru druhé třetiny postavil za Michaela Raffla a shodil rukavice.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Voráček (vlevo) z Philadelphie se pere s Gabrielem Landeskogem z Colorada.

Článek

Voráčkovi se nepozdával zákrok švédského kapitána Lavin Gabriela Landeskoga, který si na Raffla počíhal u středového kruhu a tvrdým zákrokem ho poslal k ledu.

Ryšavý český forvard ihned věděl, že svého parťáka a kamaráda musí pomstít. „Okamžitě jsem odhodil rukavice. Být na mém místě kdokoliv jiný, zachoval by se podle mě úplně stejně," říkal Voráček po zápase v rozhovoru pro klubovou televizi.

Co na tom, že Landeskog měl v následné bitce o něco navíc a Voráčka nakonec povalil. Opora Flyers se dočkala pochvalných slov od svých spoluhráčů, následně ale přiznala, že pustit se do pěstního souboje právě v Denveru nebylo zrovna nejšťastnější.

„Vybral jsem si k tomu blbé město," usmíval se Voráček a poukazoval na fakt, že Colorado hraje své domácí zápasy ve výšce 1600 metrů nad mořem, takže se hokejisté kvůli řídkému vzduchu rychleji zadýchávají.

To byl i Voráčkův případ, zvlášť když potyčka s Landeskogem trvala téměř čtyřicet vteřin. „Po jejím skončení jsem měl pocit, že snad umřu. Připadal jsem si, jako bych právě doběhl maratón."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články