Hlavní obsah

Jágr byl v NHL vyhlášen největší hvězdou týdne

Aktualizováno

Dalšího ocenění v NHL se dočkal český hokejista Jaromír Jágr. Čtyřiačtyřicetiletý útočník Floridy byl vyhlášen největší hvězdou uplynulého týdne v kanadsko-americké soutěži. Během této doby nastřádal kladenský rodák pět asistencí, nejvíc ze všech hráčů a hlavně se dostal na druhé místo v historické tabulce kanadského bodování nejlepší ligy na světě.

Foto: Joe Skipper, ČTK/AP

Jaromír Jágr byl v NHL vyhlášen největší hvězdou týdne.

Článek

Jágr v úterním střetnutí proti hokejistům Buffala zaznamenal tři přihrávky a vyrovnal se Marku Messierovi na druhém místě tabulky produktivity NHL. O dva dny později v duelu proti Bostonu přidal další gólovou nahrávku a od Messiera se odpoutal, do třetice v pátek proti Detroitu znovu přihrál na jeden gól Floridy.

Slavný hokejista má aktuálně na kontě 1889 bodů (755+1134) ze 1664 zápasů. V kanadském bodování probíhající sezóny je druhý nejlepší hráč Panterů s 21 body (6+15).

Druhou hvězdou týdne byl zvolen centr Jeff Carter, který ve třech duelech v dresu Los Angeles nastřílel pět gólů. Jako třetí byl oceněn gólman Edmontonu Cam Talbot, jehož zásluhou Oilers získali ve třech zápasech pět bodů z šesti možných.

Reklama