Hlavní obsah

Jágr vzpomíná na minulé století a obdivuje Columbus. Je to jako boj o Stanley Cup, říká k sérii

Nešlo o geniální přihrávku, ale počítala se. Jaromír Jágr si připsal sedmou asistenci v probíhající sezóně NHL. Celkově jich od ročníku 1990/91 nasbíral 1136. Další přepisování historických tabulek. Čtyřiačtyřicetiletý útočník se osamostatnil na pátém místě v počtu přihrávek celé ligy. Jeden milník překonal, o další může za pár dní přijít. Pittsburgh v sezóně 1992/93 vyhrál 17 utkání v řadě, Jágr byl členem mužstva. Nyní může Tučňáky překonat Columbus. Ten letos vyhrál už šestnáct zápasů, aniž by poznal porážku.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr ani ve 44 letech nepřestává udivovat svým herním uměním v NHL.

Článek

Jágr poznal vítěznou šňůru před čtyřiadvaceti lety. Po čtvrt století je stále v nejlepší hokejové lize světa. Dokáže si představit, jaké hráči Columbusu nyní prožívají emoce. V dresu Pittsburghu se mu v rekordní sérii dařilo, během sedmnácti zápasů vstřelil 10 gólů a připsal si 17 asistencí.

"Je to už dávno. Nemyslíte na to, co se děje, stačí prostě hrát. Zvyšuje se vám sebevědomí, bavíte se a užíváte si to. Sebedůvěra je velkou částí této série," okomentoval Jágr situaci pro miamiherald.com.

Nejvíce asistencí v historii NHL
1. Wayne Gretzky1963
2. Ron Francis1249
3. Mark Messier1193
4. Ray Bourque1169
5. Jaromír Jágr1136

Columbus hraje v noci ze čtvrtka na pátek s Washingtonem. Pokud vyhraje, vyrovná sérii Pittsburghu. K překonání by musel v sobotu ve své hale zdolat ještě New York Rangers.

Jágr si poslední vítěznou velkou jízdu užil v minulé sezóně, když s Pantery vyhrál dvanáct utkání. Konec jim vystavil až Vancouver. Teď je ale ohromen výkony Modrokabátníků.

„Taková série, to je impozantní. Sehrát 82 zápasů, to je dlouhý plán, musíte najít extra motivaci, hrát jako kdyby šlo o play-off. To je jejich výhoda, oni berou každý zápas jako by šlo o sedmý zápas ve finále Stanley Cupu. Tahle série jim dává motivaci navíc, přidat další zápas. Mají hodně dobrý tým," řekl forvard, kterého každý pozná podle čísla 68 na dresu.

Překoná Columbus rekord Pittsburghu v počtu vítězných zápasů v řadě?
Ano
29,2 %
Vyrovná sérii
12,2 %
Ne
58,6 %
Celkem hlasovalo 2684 čtenářů.

Reklama

Související témata: