Hlavní obsah

Havlát: Cítím se silnější než před operací

OTTAWA/PRAHA

Hvězdou série s Tampou Bay byl útočník Ottawy Martin Havlát. Klub z kanadského hlavního města vyřadil obhájce trofeje už v prvním kole a Havlát k tomu přispěl deseti body za šest gólů a čtyři asistence. Zdravotně je už český forvard v pořádku, jak přiznává v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Když jste se těsně vracel na led po operaci ramene, stěžoval jste si, že vám nohy ještě moc nejdou. Podle toho, jak jste řádil proti Tampě, to vypadá, že jste zase v plné formě...

Bylo to vůbec dobré první kolo. Celé mužstvo hrálo skvěle, a tak jsme postup zvládli v pěti zápasech, a tím jsme získali pár dnů volna navíc. To může být v dalších kolech hodně důležité.

Mohlo vám paradoxně zranění a pauza pomoci v tom, že jste získal víc chuti do hokeje a máte v závěru dlouhé sezóny víc sil?

Chuti mám dost. Jsem moc rád, že jsem stihnul nejdůležitější část sezóny, na kterou jsme se všichni těšili, a můžu být s klukama na ledě.

Rameno už o sobě nedává vědět?

Naštěstí jsem s ním neměl žádné problémy. Trochu jsem ho cítil po prvním zápase po návratu, ale během celé série už to bylo v pořádku.

Takže mu nemusíte věnovat speciální péči?

To zase musím. Obden s ním dělám speciální cviky stejně jako po operaci, abych ho posílil.

Musel jste čelit hodně útokům na rameno během série?

V play-off, když se ví, že jsi zraněný, musíš se připravit na víc hitů. Po mně chodí soupeři normálně dost, takhle to bylo ještě horší. Ale kdybych nebyl fit, tak bych se nevracel. A já se cítím ještě silnější než před operací.

Stihl jste po skončení série prohodit pár slov s Kubinou a Prospalem z Tampy?

Jen když jsme si podávali ruce po zápase, tak mi popřáli hodně štěstí, jinak jsme nic nestihli.

Prý oba hráli se zraněním.

Nevím, co bylo Kubisovi, ale věděli jsme, že Venca je zraněný. Bylo to na něm vidět, nebyl ani tolik času na ledě. On je skvělý hráč, kdyby byl zdravý, měli bychom to s Tampou mnohem složitější.

Oba kvůli zranění odřekli start na mistrovství světa. Měl jste promyšleno, jak byste na případnou pozvánku reagoval vy, kdyby Ottawa vypadla?

Nepřemýšlel jsem o tom. Doufal jsem, že to nebudu muset řešit.

Jak to vypadá s Dominikem Haškem?

Je s námi každý den na zimáku, pořád je součástí týmu. Dělá všechno pro to, aby se vrátil, a my doufáme, že to bude brzo. Máme skoro týden do začátku další série, všichni věří, že to stihne, i když Emery odchytal první kolo skvěle.

I v českých médiích se objevily informace, že mu bylo zakázáno, aby byl jako zraněný hráč během zápasu v prostoru střídaček. Řešilo se to v Ottawě hodně?

Noviny o tom psaly, ale v kabině jsme se o tom nebavili. V play-off se stejně každý soustředí spíš na sebe.

Co stihnete do další série?

Já budu hlavně odpočívat a připravovat se. Máme den volna, pak už začneme trénovat, takže hlavně nabereme síly.

Koho byste si přál do dalšího kola?

V úvahu myslím připadají Montreal, Buffalo a Philadelphia, z toho se těžko vybírá, všichni budou nepříjemní. Ale budou to minimálně šestizápasové série, takže nám přijdou vhod ty dny volna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články