Hlavní obsah

Trenér chtěl od Hudlera gól. Čech poslechl a trefil se poprvé v sezóně

Praha

Deset gólů padlo v utkání NHL mezi Los Angeles a Dallasem. Hosté vyhráli 6:4 a pět gólů získalo český podpis. Za Hvězdy jeden vstřelil a na jeden přihrál Jiří Hudler, navíc jeho trefa byla rozdílová. Rodák z Olomouce byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Tři asistence si připsal do kanadského bodování Radek Faksa.

Foto: Profimedia.cz

Jiří Hudler a jeho první gól v sezóně, který si připsal proti Los Angeles.

Článek

Třiatřicetiletý Hudler ztratil kvůli zdravotním problémům pětadvacet zápasů v letošní sezóně. Proti Králům odehrál šestnácté utkání, ve kterém vstřelil svůj premiérový gól v probíhajícím ročníku NHL. Asistence má tři.

Třiadvacetiletý Faksa má dvakrát více zápasů než jeho český spoluhráč, s body je na tom podobně, také lépe. Díky třem posledním asistencím má v bodování skóre 5+12.

U rozhodující trefy zápasu se mohlo klidně připsat více asistencí proti zvyklostem. Domácí brankář Peter Budaj vyrazil za branku a jeho odehrání kotouče se po pár dotecích dostalo až před branku, kam si najel český útočník, který se už nemýlil a ukončil produktivní pětiminutovku, ve které padlo pět gólů, a to mezi 43. až 48. minutou utkání.

Hudler skóroval letos poprvé, Patrick Sharp si připsal gól a dva asistence, první trefa od 23. listopadu. Trefil se také Brett Ritchie, poprvé po třinácti zápasech. „Před zápasem jsem říkal, potřebuji tři hráče, aby dali gól. Chtěl jsem, aby dal gól Ritchie, Sharpe a Hudler. Potřebujeme, aby tito hráči dávali góly, to je část našeho úspěchu," citoval server nhl.com trenéra Lindy Ruffa.

Jeho přání se vyplnila.

Reklama

Související témata: