Hlavní obsah

Jágr už se nebrání kapitánskému céčku v Rangers

NEW YORK

Český hokejový útočník Jaromír Jágr při vyklízení své skříňky v kabině New Yorku Rangers potvrdil, že s největší pravděpodobností půjde se zraněným ramenem na operaci. Zároveň uvedl, že je po premiérové kompletní sezóně v Madison Square Garden ochoten přijmout kapitánské céčko svého týmu.

Článek

"Rameno bolí stále víc a víc. Nemůžu ani zvednout ruku," řekl v pondělí novinářům Jágr. Levé rameno si vykloubil hned v prvním utkání play-off proti New Jersey a zranění si obnovil v úvodu čtvrtého duelu, jenž byl pro něj i pro Rangers posledním v sezóně.

Čtyřiatřicetiletý útočník zatím nezná definitivní verdikt lékařů, ale spíše se kloní k tomu, že by pochroumanou paži měl spravit chirurgický zákrok. "Viděl jsem spoustu obrázků, ale nerozumím tomu," popsal Jágr svou komunikaci s doktory. "Pokud bych šel na operaci, udělali bychom to co nejrychleji, protože do začátku nové sezóny zbývá pět měsíců. Nechci riskovat, že by se mi to stalo znovu v sezóně a pak bych ztratil tři nebo čtyři měsíce," vysvětlil Jágr.

Rád by v týmu viděl české parťáky i příští rok

Sám doufá, že by kvůli případné operací neztratil příliš času z přípravy na nový ročník. "Pokud nedojde ke komplikacím, mohl bych už za měsíc začít trénovat," uvedl druhý nejproduktivnější hráč základní části NHL, jenž podobně jako jeho zkušení spoluhráči Martin Ručinský či Martin Straka nebude obhajovat na mistrovství světa v Rize zlato z Vídně.

Právě Straka a Ručinský patří mezi hráče, kterým po sezóně končí smlouva a budou volní. Sám Jágr by své kamarády rád viděl v týmu zpět, ale uvědomuje si, že mužstvo bude muset projít alespoň částečnou obměnou. "Naše nejlepší výkony zkrátka nebyly dost dobré," narážel slavný kladenský rodák na nepovedený závěr sezóny, kdy Rangers prohráli včetně play-off devět zápasů za sebou.

"Byl bych šťastný, kdybych tu na podzim zase všechny viděl, ale byznys je byznys. V létě bude hodně dobrých hokejistů volných, takže asi dojde k nějakým změnám. Myslím, že hráči nyní vidí, že v tomhle týmu je šance na vítězství, nejen na vydělání peněz," uvedl Jágr, jenž hned v první sezóně překonal klubové rekordy v produktivitě a vstřelených gólech.

Kapitánskému céčku už se nebrání

I proto zřejmě od příštího ročníku ponese na dresu kapitánské céčko, čemuž se v úvodu svého angažmá na Manhattanu bránil. "Byla by to pro mě velká čest. Nechci před tím utíkat. V New Yorku jsem si zvykl, cítím se tu úplně jinak než na začátku sezóny. Bylo by to nyní mnohem vhodnější než loni," dodal muž, jenž by se mohl po Marku Messierovi stát jubilejním 25. kapitánem Rangers.

Také díky Jágrově skvělé sezóně pronikli Jezdci poprvé od roku 1997 do play-off a fenomenální Čech nyní doufá, že první kolo propříště nemusí být konečnou. "Chci vyhrát Stanley Cup a chci ho vyhrát v New Yorku. To bude můj cíl až do konce kariéry," řekl útočník, jenž má ve sbírce dva prsteny za triumf v NHL hned z úvodních dvou sezon zámořského působení.

"Neměl jsem na tom ale moc velkou zásluhu. Byl tam Mario (Lemeiux) a další zkušení hráči, kteří mi Stanley Cup vlastně darovali. Od té doby se celý život snažím o totéž. Chci pomoci ostatním a říct jim: 'Kluci, tohle je dárek pro vás'. Tak jako to pro mě udělal kdysi Mario," řekl třináctý nejproduktivnější hokejista v historii NHL.

Reklama