Hlavní obsah

Carolina smetla New Jersey šesti góly

NEW YORK

Prvním kolem play-off zámořské NHL prošli hladce, když rozdrtili New York Rangers 4:0 na zápasy, na úvod druhého kola ale hokejisté New Jersey utržili debakl. V úvodním duelu semifinále Východní konference prohráli v sobotu na ledě Caroliny 0:6. Jednu přihrávku si v utkání připsal český obránce František Kaberle.

Článek

Vítězná série Devils se tak zastavila na 15 utkáních, New Jersey totiž vyhráli posledních jedenáct zápasů základní části a čtyři duely play-off. "Nehledáme žádné výmluvy. Prostě jsme dnes neudělali spoustu věcí, které nás v předchozích zápasech dovedly k úspěchu," prohlásil generální manažer a kouč Devils Lou Lamoriello.

Nerad bude na sobotu 6. května 2006 vzpomínat především brankář Martin Brodeur. V den svých 34. narozenin prožil nejhorší zápas v play-off v kariéře, po šesti inkasovaných gólech se nechal sedm minut před koncem třetí třetiny vystřídat. "Prohrát 0:6 v prvním zápase série, to se nedá jen tak hodit za hlavu," uvědomoval si Brodeur.

Na Warda nevyzrál ani Eliáš

Naopak jeho protějšek, o dvanáct let mladší nováček v NHL Cam Ward, se mohl radovat z premiérového čistého konta ve vyřazovacích bojích. "Je to zásluha celého týmu. Všichni hráli fantasticky," liboval si Ward, jenž pro své mužstvo vychytal už páté vítězství v letošním play off za sebou.

Ward si v utkání připsal celkem 21 úspěšných zákroků, zlikvidoval i tři pokusy Patrika Eliáše. "Samozřejmě nemůžeme být s dnešním výsledkem spokojeni. Ale je to play-off, čekají nás další utkání, tak to musíme brát," prohlásil český útočník. "Dneska jsme selhali v přesilovkách, zatímco soupeři vycházely. To je hlavní důvod, proč jsme prohráli," řekl Eliáš.

Carolina využila v zápase pět z osmi přesilových her. "Speciální formace hrají v play-off důležitou roli. Měli jsme to na paměti," uvedl kapitán Hurricanes Rod Brind'Amour, jeden z úspěšných střelců. "Smůla je, že teď už nezáleží na tom, kolik jsme vyhráli. Je to pryč. Příště nás čeká zase úplně jiný zápas."

Carolina - New Jersery 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)
Branky: 12. a 23. Whitney, 38. Staal, 39. Stillman, 53. Weight (F. Kaberle), 54. Brind'Amour. Zásahy brankářů: Ward 21/21 - Brodeur 35/29, Clemmensen 3/3. Diváci: 18 730. Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata: