Hlavní obsah

Jágr je po úspěšné operaci ramene

NEW YORK

Český hokejista Jaromír Jágr se v pondělí podrobil plánované operaci levého ramene. Podle oficiální zprávy jeho týmu New York Rangers dopadl zákrok úspěšně a již tento týden by měl čtyřiatřicetiletý útočník začít s rehabilitací. Do startu nové sezóny NHL tak s největší pravděpodobností bude jedna z jejích největších hvězd plně v pořádku.

Článek

Jágr si rameno poranil hned v prvním zápase úvodního kola play off, když se pokoušel atakovat útočníka New Jersey Scotta Gomeze. Do série pak mohl zasáhnout jen sporadicky a zranění si definitivně zhoršil ve čtvrtém utkání, z něhož odstoupil po necelé minutě. Rangers se rozloučili s boji o Stanley Cup bez jediné výhry.

Druhého nejproduktivnějšího hokejistu uplynulé sezóny NHL, jenž je jedním ze tří kandidátů na zisk prestižní Hart Trophy, operovali týmoví lékaři Andrew Feldman a Tony Maddalo v St. Vincent's Hospital na Manhattanu.

Sám Jágr zvolil chirurgický zákrok již po sezóně proto, aby se vyhnul risku v podobě obnovení zranění v příštím ročníku. "Pokud nedojde ke komplikacím, mohl bych už za měsíc začít trénovat," řekl minulý týden zámořským novinářům po konzultaci s lékaři.

Reklama