Hlavní obsah

Hokejista Subban odmění dárce parukou, s níž imitoval Jágra

Nashville

Hokejový obránce P.K. Subban vyhlásil ve čtvrtek bleskovou charitativní akci, jejímž cílem je za 24 hodin vybrat alespoň 5000 dolarů (126 000 korun). Vylosovaný dárce získá paruku s dlouhými černými vlasy, s níž kanadský hráč na loňském Utkání hvězd NHL imitoval Jaromíra Jágra.

Foto: Sport.cz

Obránce P.K.Subban jako "mladší brácha" Jaromíra Jágra při loňském Utkání hvězd NHL.

Článek

"Když dáte společně dohromady minimálně 5000 dolarů na podporu nemocných dětí, dorovnám pak celkovou částku stejnou sumou, která bude vybrána. Kdo přispěje alespoň deseti dolary, bude zařazen do slosování o jedinečnou paruku ve stylu Jágr, kterou jsem měl minule na Utkání hvězd, a 25 podepsaných fotografií, na nichž jsem já s Jaromírem," vyzval dárce Subban.

Olympijský vítěz, který byl tehdy ještě hráčem Montrealu, pobavil před rokem na exhibici, když si na nájezd při dovednostních soutěžích vzal dres Floridy s Jágrovým číslem 68 a černou paruku připomínající účes, který českou legendu charakterizoval v 90. letech. "Byla to pocta Jágrovi a jeho skvělé kariéře, je jedním z nejlepších hráčů všech dob," řekl Subban.

Sedmadvacetiletý bek Nashvillu, který na nadcházejícím Utkání hvězd povede s kapitánským "céčkem" tým Centrální divize, se charitě věnuje dlouhodobě. V září 2015 se zavázal, že během sedmi let věnuje dětské nemocnici v Montrealu deset miliónů dolarů.

Reklama

Související témata: