Hlavní obsah

Hokej v jarním Pittsburghu. NHL čeká další klání pod oblohou

Praha

Nejde o takovou exotiku jako před lety, přesto hokej pod širým nebem je v NHL stále populární. Další v řadě v této sezóně je zápas mezi Pittsburghem a Philadelphií, který se odehraje v sobotu. Ledové jeviště pro kluby, které slaví 50. výročí, kdy se staly součástí této ligy. „Flyers a Penguins budou pokračovat ve svém dlouholetém soupeření, přichází druhé pololetí," řekl k souboji Gary Bettman, komisař zámořské soutěže.

Příprava kluziště na venkovní zápas NHL v Heinz FieldVideo: Reuters

 
Článek

"Je to velká příležitost pro naše fanoušky vidět Tučňáky, jak změří své síly v unikátním venkovním prostředí proti Letcům. Jsme dlouholetí rivalové," přiznal prezident a generální ředitel Pittsburghu David Morehouse. „Bude to jeden z vrcholů našich oslav 50. výročí," dodal.

Navážení tun materiálů, výroba ledu, plexiskla, reklamy. Vše musí být dokonalé. Několik dnů příprav, aby bylo vše dokonalé.

A bude patrně teplo. Na upravený stadión Heinz Field, který má kapacitu téměř 70 tisíc diváků, dorazí tisíce fanoušků hokeje. A to navzdory nehokejovému počasí. Východ a středozápad USA zažívá teplé období, než je na únor obvyklé. Denní maxima v Pittsburghu dosahující patnácti stupňů.

Utkání, které je zážitkem

„Dva zápasy v Kalifornii, v Coloradu byl také teplý den, takže jsme na to připraveni," je v klidu Dan Craig, výkonný viceprezident NHL.

Zápasy pod širým nebem mají svá specifika, a to především kvůli počasí. Jestli Pittsburgh řeší teplo, většinou to bývá naopak. Například Detroit sehrál za poslední tři roky tři zápasy venku. A zažil oba rozmary počasí.

„Loni bylo celkem teplo, okolo dvanácti až čtrnácti stupňů. Letos to mělo kouzlo zimy. Když svítilo sluníčko, tak nás odraz světla trochu oslňoval, ale byl vítr, trochu nás zábl obličej, ale každé takové utkání je velkým zážitkem," vzpomínal Tomáš Tatar, který odehrál za Red Wings všechna tři utkání pod oblohou.

Reklama

Související témata: