Hlavní obsah

Slovenský útočník Jurčo zamířil v NHL z Detroitu do Chicaga, Eaves posílil Ducks

Chicago

Slovenský hokejový útočník Tomáš Jurčo se v NHL stěhuje z Detroitu do Chicaga. Blackhawks získali čtyřiadvacetiletého odchovance Košic výměnou za právo výběru ve třetím kole letošního draftu. Generální manažer Chicaga Stan Bowman věří, že by se mohl podobně jako jeho krajan Richard Pánik v dresu Jestřábů prosadit. Americký útočník Patrick Eaves posílil Anaheim, který jej získal z Dallasu za výběr v prvním, či druhém kole letošního draftu.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský hokejový útočník Tomáš Jurčo.

Článek
Fotogalerie

Jurča draftoval Detroit v roce 2011 ve druhém kole na 35. pozici. V NHL sehrál celkem 159 zápasů a připsal si 39 bodů za 15 branek a 24 asistencí. "Je to velký, šikovný a rychlý hráč. Hraje stylem, který dobře zapadá do našeho systému. Těšíme se, že ukáže svůj potenciál, až se aklimatizuje," řekl Bowman oficiálním stránkám klubu.

Podobně mluvil i o Pánikovi, jehož získal na začátku loňského roku z Toronta. Šestadvacetiletý forvard nyní prožívá po boku kapitána Jonathana Toewse a nováčka Nicka Schmaltze nejlepší ročník v NHL a má na kontě z 61 zápasů 32 bodů za 16 branek a stejný počet asistencí.

Jurčo byl po srpnové operaci zad až do konce listopadu mimo hru. Po návratu si stálé místo v kádru Red Wings nevybojoval. Sehrál také dvě utkání na farmě v Grand Rapids a připsal si dva body za gól a asistenci. O odchod z Detroitu sám požádal generálního manažera Kena Hollanda. V Chicagu se vedle Pánika setká i s dalším krajanem Mariánem Hossou.

Eaves se stěhuje do Anaheimu

Dvaatřicetiletý Eaves prožívá nejlepší sezónu v kariéře, když si připsal v 59 zápasech za Stars 37 bodů za 21 branek a 16 asistencí.

Bývalý hráč Ottawy, Caroliny, Detroitu a Nashvillu má na kontě v NHL celkem 604 utkání a 227 bodů 120 gólů a 107 přihrávek. V 76 duelech play off si připsal devět branek a deset asistencí.

Ducks získali Eavese za právo volby ve druhém kole draftu, ale může se stát, že se změní ve výběr už v prvním kole. A to v případě, že by Anaheim postoupil do finále Západní konference a Eaves sehrál během prvních dvou kol play off nejméně polovinu zápasů.

Reklama

Související témata: