Hlavní obsah

Nestrašil se po dvou měsících vrátil do sestavy Caroliny

Český hokejový útočník Andrej Nestrašil se po dvou měsících vrátil do sestavy Caroliny. Hurricanes povolali šestadvacetiletého hráče ve středu z farmy v Charlotte z nižší AHL a slávistický odchovanec hned nastoupil v duelu na ledě Tampy Bay při porážce 3:4 v prodloužení.

Foto: Marek Burkert, Právo

Dres Andreje Nestrašila.

Článek

Nestrašil na ledě strávil devět minut a 51 vteřin, během kterých dvakrát vystřelil na branku. Předtím hrál naposledy 3. ledna při prohře s New Jersey 1:3. Byl to tehdy jeho teprve druhý zápas od 10. prosince.

Celkem v této sezóně nastoupil v 19 zápasech a připsal si pět bodů za gól a čtyři asistence. V minulé sezóně na konci února si Nestrašil v utkání na ledě Toronta zlomil dva obratle, ale přes léto se dal zdravotně dohromady. Na farmě v Charlotte v tomto ročníku sehrál 18 utkání a nasbíral 10 bodů za čtyři góly a šest přihrávek.

Carolina získala Nestrašila v listopadu 2014 z listiny volných hráčů, kam jej zařadil Detroit. V NHL má český útočník na kontě za Red Wings a Hurricanes 128 utkání a 48 bodů za 17 gólů a 31 přihrávek.

Reklama

Související témata: