Hlavní obsah

Carolinu dělí jedno vítězství od finále Stanley Cupu

RALEIGH

Hokejisty Caroliny dělí už jen jedno vítězství od postupu do finále Stanleyova poháru. V nedělním pátém semifinále Hurricanes zdolali Buffalo 4:3 v prodloužení a ujali se vedení v sérii 3:2. K druhé výhře v řadě přispěl opět i český obránce František Kaberle, který si ve vyřazovacích bojích připsal už šestou asistenci.

Článek

Vítěznou branku vstřelil v deváté minutě prodloužení při přesilovce Caroliny Cory Stillman. "Povedlo se nám splnit náš cíl, nechtěli jsme jet do Buffala se ztrátou. Teď máme navrch a věříme, že na ledě Sabres svou práci dokončíme," prohlásil spokojený Stillman po utkání. Šestý zápas série se hraje v úterý.

V neděli nicméně začali lépe hostující Sabres, kteří ještě na začátku druhé třetiny vedli 3:1. Poté ale vzali vývoj utkání do svých rukou domácí hokejisté. "Nesměli jsme prohrát, proto jsme dali do hry všechno," dodal Stillman, jemuž se v nastavení podařilo najít skulinu mezi betony brankáře Millera.

Ještě předtím měli výhodu početní výhody Sabres, domácí hráči se však srdnatě bránili. "To byl klíčový moment souboje," uvedl Stillman. K důležitému vítězství Caroliny přispěl i brankář Ward, který po třetím gólu vystřídal nejistého Gerbera a neinkasoval.

Carolina - Buffalo 4:3 v prodl. (1:2, 2:1, 0:0 - 1:0)
Branky: 8. Justin Williams, 26. Recchi, 31. Brind'Amour (F. Kaberle), 69. Stillman - 8. Drury, 18. Roy, 22. Lydman. Zásahy brankářů: Gerber 11/8, Ward 15/15 - Miller 26/22. Diváci: 18 730. Stav série: 3:2.

Reklama

Související témata: