Hlavní obsah

Mezi Buffalem a Carolinou to pořádně jiskří i mimo led

RALEIGH

Téměř dva týdny mezi sebou bojují hokejové týmy Buffalo Sabres a Carolina Hurricanes o účast ve finále Stanleyova poháru. Jejich snaha vyvrcholí v noci ze čtvrtka na pátek, kdy se rozhodne o vítězi Východní konference a soupeři Edmontonu ve finálové sérii NHL. A emoce před důležitým zápasem pracují na plné obrátky, trenéři obou týmů se v lásce zrovna nemají.

Článek

Všechno to začalo po čtvrtém zápase série, který vyhrála Carolina na ledě Buffala 4:0 a vyrovnala stav na 2:2 na zápasy. Podle trenéra Buffala Lindy Ruffa se tehdy několik hráčů Caroliny po zápase jeho svěřencům smálo, což ho mimořádně rozčílilo.

Bylo šampaňské nebo nebylo?

V pátém utkání Carolina vyhrála 4:3 v prodloužení a Buffalo viselo nad propastí vyřazení z play-off. Před šestým zápasem tak Ruff přednesl k hráčům v šatně dlouhou řeč a mimojiné jim "nakukal" historku o tom, že Carolina už má v útrobách domovského stánku Buffala HSBC Areny  připraveny lahve šampaňského na oslavu postupu.

To hokejisty Sabres pořádně nastartovalo a už v páté minutě šestého utkání se dostali do vedení po brance J. P. Dumonta. V prodloužení pak Daniel Briere vstřelil vítěznou branku a vynutil si sedmý zápas série. Teď jsou pochopitelně zase na svého soupeře naštvaní činovníci Caroliny.

"Jsou to naprosté nesmysly, v šatně jsme neměli jedinou láhev šampaňského," vztekal se generální manažer Hurricanes Jim Rutherford. "Lindy neumí držet jazyk na uzdě. Teď už rozumím chování některých koučů, kteří s ním měli v předchozích sériích co do činění," vrátil Ruffovi úder.

Oba trenéři se moc nemusí

Ten s odpovědí dlouho neváhal. Ještě před odletem do Raleighu k sedmému utkání obvinil Hurricanes, že nemají respekt k jeho týmu a jen hledají výmluvy za prohru v šestém utkání. "Pořád slyším jen samé výmluvy. Že byl u nás špatný led, špatná voda, špatné jídlo. Také rozhodčí byli špatní a pochopitelně i Sabres jsou špatní," vypočítával a odmítal, že by šlo o nějakou soukromou válku mezi ním a trenérem Caroliny Peterem Laviolettem.

"Prostě jen tlumočím to, co oni tvrdili o rozhodčích a stavu ledové plochy. A co se týče mého vyjádření o šampaňském, tak je to pravda. Neříkal bych to, kdyby to tak nebylo. Každopádně jsem to použil k vyburcování kluků, protože jsem nechtěl dopustit, aby Carolina oslavovala v naší hale postup," přiznal Ruff.

Lavioletta nechávají všechny jeho výpady v klidu. "Ta jeho prohlášení jsou stupidní. A je i hloupé se na to vůbec ptát. Připadá mi to jako součást nějaké grotesky či co. Nechci nechci odpovídat na nic, co se týká Lindyho. Byla by to jen marná snaha," odbyl to kouč Caroliny.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články