Hlavní obsah

St. Louis - Nashville 2:1NHL viděla neuvěřitelný obrat! V dalším duelu zářil náhradník Jaškin

St. Louis
Aktualizováno

Dmitrij Jaškin prožil parádní debut v letošním play off. Český útočník s ruskými kořeny na poslední chvíli nahradil v sestavě Alexendera Steena a svým gólem přispěl k výhře St. Louis nad Nashvillem 2:1 a pomohl tak odvrátit vyřazení svého týmu, který momentálně prohrává v sérii 2:3. U Jaškinovy trefy navíc asistoval Vladimír Sobotka. Edmonton podlehl Anaheimu, přestože ještě ke konci střetnutí vedl 3:0.

Článek

Edmonton vstřelil všechny tři góly ve druhé třetině a vedení 3:0 si udržel až do 57. minuty. Pak se ovšem začalo dít něco neskutečného, když Anaheim třemi góly ještě stihl vyrovnat a vynutit si tak prodloužení. Vyrovnávací branku obstaral v den svých 24. narozenin Rickard Rakell.

Anaheimu se povedlo dokonat fantastický obrat až v 87. minutě, kdy druhé prodloužení ukončil Corey Perry. Kačeři se tak ujali vedení v sérii 3:2.

Sobotka s Jaškinem klíčovými postavami St. Louis

V St. Louis se na první změnu skóre čekalo až do 26. minuty. Důležitou práci opět odvedl Vladimír Sobotka, který Bluesmany posílil z KHL až před play off. Po vyhraném vhazování se Sobotka prodral jako první ke kotouči a v pádu ho ještě přistrčil na modrou čáru Alexi Pietrangelovi, jenž okamžitě pálil na bránu. Gólman Pekka Rinne vyrazil puk jen před sebe, kde pohotově zakončil Dmitrij Jaškin.

Hosté vyrovnali o osm minut později, kdy P. K. Subban při přesilovce pět na tři parádním pasem od modré čáry našel Jamese Neala, jenž bez potíží poslal puk do sítě.

Rozhodující trefa přišla zkraje třetí dvacetiminutovky, kdy Roman Josi ve snaze vyhodit ze třetiny pouze nabil na modrou čáru Coltonu Paraykovi, jehož střelu následně úspěšně dorazil Jaden Schwartz.

2. kolo play off NHL:
Západní konference - 5. zápasy:
St. Louis - Nashville 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky: 26. Jaškin (Sobotka), 41. Schwartz - 34. Neal. Střely na branku: 32:22. Diváci: 19.168. Hvězdy zápasu: 1. Allen, 2. Jaškin, 3. Schwartz (všichni St. Louis). Stav série: 2:3.
Anaheim - Edmonton 4:3 ve druhém prodl. (0:0, 0:3, 3:0 - 1:0)
Branky: 57. Getzlaf, 58. Fowler, 60. Rakell, 87. Perry - 21. Draisaitl, 23. McDavid, 33. Caggiula. Střely na branku: 64:38. Diváci: 17.358. Hvězdy zápasu: 1. Perry, 2. Getzlaf, 3. Rakell (všichni Anaheim). Stav série: 3:2.

Reklama

Související témata: