Hlavní obsah

Nejdříve rentgen na letišti, poté velké oslavy s legendou

Nashville/Praha

Jemné zacházení, bílé rukavice a osobní strážce. Takovou pozornost si žádá Stanley Cup, bájný pohár, po kterém touží každý hokejista. Nyní je v moci hráčů Pittsburghu, kteří porazili ve finále NHL Nashville 4:2 na zápasy. Jak cestují mužstva za soupeřem, tak musí cestovat i tento pohár. Ani on se nevyhne rentgenu na letišti, bezpečnost je na prvním místě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sidney Crosby a jeho první reakce po zisku Stanley Cupu.Video: sntv

 
Článek

V noci se mohlo rozhodnout v Nashvillu, takže strážce poháru Philip Pritchard musel nabrat s truhlou směr stadión Predátorů. Pohár musel projít i celní kontrolou. I legenda musí být prověřená. Pokud by Pittsburgh neuspěl, nabral by směr Pensylvánie. Stále vždy připraven a naleštěn.

V noci ale našel svého staronového pána. Po oslavách na ledě s ním kapitán Sidney Crosby přišel na první oficiální tiskovou konfereci, kde sdělil své dojmy.

Slavný pohár nese název po Lordu Stanleym, ten byl 11. června roku 1888 jmenován královnou kanadských guvernérem a zamiloval se do hokeje. Zajímavostí je, že tento nadšenec do hokeje, po kterém nese „svatý hokejový grál" název, neviděl nikdy zápas o Stanley Cup a ani svoji cenu nepředával.

Reklama