Hlavní obsah

Jágra bychom potřebovali, uznává Frolík. Kouč Calgary pěl na 68 chválu

Praha

O Calgary jako možné budoucí adrese hokejisty Jaromíra Jágra se mluvilo už dříve, v tomto týdnu ale o spojení nejproduktivnějšího Evropana v dějinách NHL s Flames nabírá na obrátkách. Podle analytika serveru nhl.com Elliotta Friedmana kanadský klub o služby pětačtyřicetiletého veterána skutečně jeví zájem a spekulace podporuje i fakt, že kouč Plamenů Glen Gulutzan Jágra v minulosti už vedl a nemohl si ho vynachválit.

Foto: Profimedia.cz

Trenér Calgary Glen Gulutzan, pod ním Michael Frolík.

Článek

Jen o půl roku starší kanadský kouč měl Jágra v týmu během výlukou zkrácené sezóny 2012/13 v Dallasu. Legendární „68" před přesunem do Bostonu zaznamenala v dresu Stars v 34 zápasech 14 branek a 12 asistencí.

A k Jágrovi Gulutzan stále chová obdiv, což potvrdil během minulé sezóny, v níž už druhým rokem šéfoval střídačce Calgary. „Přestože už není tak rychlý jako dřív, pod kruhy pro vhazování je na puku pořád silnější než většina ostatních hráčů v soutěži," všiml si Gulutzan.

„Možná nejpůsobivější; kromě jeho fyzických dovedností a síly, kterou má v rukách; je jeho hokejové IQ. To se vymyká jakýmkoliv grafům. Co všechno on na ledě vidí...," opěvoval Gulutzan Jágr letos v lednu.

Bože, jak tohle vůbec dokázal?

„Pamatuju si, že jsme v Dallasu stříhali nějaké pasáže jeho hry. S trenérským štábem jsme u toho seděli a říkali si: bože, jak tohle vůbec dokázal? Pořád umí dávat góly, nahrávat, zvládá všechno. Má obrovskou vášeň pro hru a myslím, že stále může hrát," je přesvědčený kouč Flames.

Z angažování budoucího člena Síně slávy NHL a svého krajana by byl nadšený i útočník Calgary Michael Frolík. „Jsme hodně mladý tým a nějakého staršího hráče, který by ostatní usměrňoval, bychom potřebovali," prohlásil před dvěma týdny Frolík, stejně jako Jágr odchovanec Kladna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články