Hlavní obsah

NHL ztrácí jednu ze svých ikon. Symbol věrnosti dává hokeji sbohem

Arizona/Praha

Když se před více než měsícem dozvěděl, že v Arizoně Coyotes po více než 21 sezónách končí, vzal si dlouholetý kapitán Kojotů Shane Doan čas na rozmyšlenou, jestli bude v NHL s hokejem pokračovat. Nyní už má čtyřicetiletý kanadský útočník jasno. Rozhlasová stanice 98.7 FM Arizona’s Sports Station ve středu oznámila, že dvojnásobný mistr světa svou bohatou kariéru končí.

Foto: Profimedia.cz

Je konec! Dlouholetý kapitán Kojotů Shane Doan už v kariéře nebude pokračovat.

Článek

O Doana přitom v zámoří i nadále panoval zájem, na jeho služby se měl vyptávat Edmonton, Calgary, Dallas, Nashville či New York Rangers. Jeden z týmů mu prý dokonce předložil konkrétní nabídku.

Jenže vzdálený příbuzný hvězdného gólmana Montrealu Careyho Price odmítl. Nechtěl se s ohledem na svou rodinu stěhovat do neznámého prostředí a zároveň nechtěl riskovat, že by v novém klubu hrál ve čtvrté formaci.

Doan strávil celou svou kariéru v NHL v jednom klubu. Začínal v roce 1995 ještě ve Winnipegu a následně pokračoval i po přestěhování do USA. V nejlepší hokejové soutěži světa dohromady odehrál 1540 zápasů s bilancí 402 gólů a 570 asistencí. V uplynulé sezóně zaznamenal 27 kanadských bodů.

Nového kontraktu se však v Arizoně nedočkal. „Nebyl jsem úplně šokovaný, že Arizona nechtěla, abych v ní dál pokračoval. Chápu, že chtějí jít jiným směrem. Úplně nesouhlasím s mnoha rozhodnutími, která klub učinil, zároveň ale musím zdůraznit, že jsem hráč (ne majitel), což je rozhodující," prohlásil Doan nedávno.

Klub se s ním pro jistotu slavnostně rozloučil už po posledním zápase minulého ročníku. Pro případ, že by se vítěz Světového poháru z roku 2004 rozhodl v létě ukončit kariéru. A to právě ve středu učinil.

Reklama